На Новий рік кожна господиня прагне скласти цікаве і оригінальне меню. І, звичайно ж, на святковому столі має бути символ цього свята, а в 2015 році це вівця або коза. На салаті можна зробити прикрасу у вигляді вівці, а точніше – баранчика, і страва займе центральне місце на новорічному столі. У такий закуски відмінно поєднується м’ясо курки і чорнослив, а смажені шампіньйони додають насичений смак. Гостям неодмінно сподобається апетитний, ситний і дуже смачний салат, рецепт якого попросять поділитися.
На приготування такого салату йде 30-40 хвилин, а з перелічених тут інгредієнтів виходить приблизно 6-8 порцій.
Продукти:
Для салату заздалегідь відварити курячу грудку, щоб вона встигла охолонути до приготування. І поставте варитися яйця круто. Потім куряче м’ясо наріжте кубиками.
1 шар. Укладіть все в салатник і промажте майонезом.
Ріпчасту цибулю порубаєте дрібно кубиками.
Печериці ретельно промийте під проточною водою від бруду. Кожен грибочок розріжте навпіл і покришіть на часточки.
Пасеруйте цибулю до золотистого кольору на рослинній олії.
Додайте до цибулі нарізані гриби і смажте приблизно 5-10 хвилин до готовності, трохи підсолюємо. Відварювати печериці заздалегідь не потрібно.
2 шар. Обсмажені шампіньйони з цибулею викладіть поверх курячого м’яса і трохи змастіть майонезом. Зауважте, що перший шар і наступні не солимо, так як гриби, сир і майонез вже виходять солоними.
Відварені яйця покришіть кубиками, білок одного яйця і половинку жовтка залиште на прикрасу.
3 шар. Потім додайте їх в салатник і промажте майонезом.
Чорнослив можна заздалегідь замочити для того, щоб він трішечки розм’як. Потім наріжте його дрібніші. 8 штук залиште для прикраси.
4 шар. Викладіть чорнослив в салатник. Волоські горіхи подрібніть в блендері і посипте зверху чорносливу.
Сир підійде для такого салату тільки твердих сортів, тому його потрібно подрібнити через крупну тертку.
5 шар. рівномірно Посипте сиром поверхню салату і промажте майонезом. Це вийшов у нас останній шар.
Листя салату гарненько промийте і розріжте кожен аркуш навпіл. Викладіть його в салатник по колу. Також покладіть 6 чорносливин для мордочки.
Відкладений білок натріть на дрібній тертці і сформуйте тіло баранчика.
З решти чорносливу виріжте ніжки і вушка. А з жовтка оченята.
Тепер доробіть баранчика і подавайте до столу. Але для більш насиченого смаку дайте салату настоятися в холодильнику приблизно години три. Приємного апетиту і веселих свят!