Пиріг з вишнею покроковий рецепт з фото

Попередній літній сезон добре потішив мою сім’ю вишневим урожаєм, вишні було чимало і довелося не тільки заморожувати її і варити варення, так – же були закатані заготовки «Вишня у власному соку».

Такі заготовки ідеально підходять для приготування десертів і борошняних виробів, наприклад, вареників з вишнею, булочок або пирогів.

Дуже хочеться з вами поділитися одним з улюблених мною рецептів вишневого пирога. Пиріг виходить пористим, повітряним і м’яким, має хрустку засмажену шкуринку, а смачні солодкі вишні надають йому соковитість.

Вишневий пиріг рецепт з фото якого ви бачите нижче, дуже зручна річ, особливо коли ви більшу частину часу проводите на роботі, а займатися складною випічкою ввечері зовсім немає бажання, тут же на зміну солодким тістечком і тортикам приходять ось такі легкі рецепти соковитих домашніх пирогів.

Такий вишневий пиріг дуже довго залишається м’яким і ароматним, якщо зберігати його в поліетиленовому пакеті або обернути харчовою плівкою, але в основному він з’їдається набагато швидше. Ще кілька плюсів цього рецепту в тому, що смак тесту можна змінювати за своїм бажанням кожен раз, додаючи різні смакові нотки, наприклад, корицю або ванілін, ну і те, що пиріг не дорогий фінансово.

Склад:

борошно 1 склянку з гіркою (стакан 200гр.;

цукор – 100 гр.;

масло або маргарин – 100 гр.;

яйця – 2 шт.;

молоко – 100 мл;

вода 0,5 ч. л.;

оцет для гасіння соди;

сіль – ? ч. л.;

вишні будь-які (свіжі, консервовані, заморожені);

панірувальні сухарі;

цукрова пудра.

Рецепт приготування:

Беремо зручну посудинку, приміром, миску і нарізаємо в неї кубиками м’яке вершкове масло, замінити його можна маргарином або рослинно – вершковою сумішшю. З’єднуємо масло з цукром.

З допомогою міксера збиваємо суміш, якщо масло з холодильника, то збивати дуже незручно, все береться одним шматком і застрягає в віночку, тому масло необхідно збивати м’яким. Повинна вийти однорідна ніжна консистенція масла і цукру.

Додаємо молоко і пару яєць і знову продовжуємо збивати. Якщо немає молока, можна додати кефір або сметану, якщо це буде сметана, то вона повинна бути не жирної (рідкої).

Для пухкості і пористості пирога додаємо гашену соду, замінити її можна однією чайною ложкою розпушувача. Розпушувач повинен бути тільки що відкритий, раніше роздрукований порошок швидко втрачає свої якості і ймовірність того що він не спрацює у випічці 100%.

Ну і нарешті, всипаємо борошно, кількість її наведено вище, але варто дивитися на консистенцію самого тесту, воно повинно бути середньої густоти, щоб вільно можна було вилити у форму.

Для випічки вишневого пирога я використовую силіконову квадратну форму, такі форми дуже зручні, випічка не прилипає і зберігання займає мінімум місця. Але в цьому рецепті я пропоную змастити форму (будь-яку) шматочком масла і присипати сухарями, таким чином, кірка пирога вийти хрусткою.

Тісто перелити у форму і викладаємо на поверхню вишню, не занурюючи її в тісто. Для отримання солодкої скоринки на поверхні, присипаємо тісто цукром або цукровою пудрою.

Відправляємо майбутній пиріг в духовку розігріту до 180-200 градусів на 40 хвилин. Верхушечка пирога повинна добре підрум’янитися і тоді можна пробувати пиріг на готовність зубочисткою або сірником.

Дорогі читачі та гості сайту, було приємно поділитися з вами одним з моїх улюблених рецептів вишневого пирога, сподіваюся вам сподобатися.

Подавайте пиріг повністю остившім і розрізаним на порції, з чашкою гарячого ароматного чаю.

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: