Новорічне печиво

Новорічне печиво – назва говорить сама про себе, це святковий варіант печива, яке можна навіть повісити на ялинку.

Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 350 гр.,
  • цукор – 350 гр.,
  • мелені ядра будь-яких горіхів – 150 гр.,
  • цукати – 150 гр.,
  • масло – 150 гр.,
  • мелена гвоздика – 1ч.л.,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • ванілін – 1 пакетик,
  • пряникові спеції – 3 ч. л.,
  • мед – 2 ст. л.,
  • яйця – 4 шт.,
  • молоко – 250 мл

Для шоколадної глазурі:

  • шоколад – 100 гр.,
  • масло – 50 гр.

Для прикраси:

  • кондитерська обсипання.

Спосіб приготування:

Тісто:

  1. З’єднуємо борошно з розпушувачем, ваніліном, гвоздикою, горіхами, цукатами, цукром, спеціями і гарненько перемішуємо.
  2. Розтоплюємо масло на тихому вогні, даємо трохи охолонути, додаємо яйця і мед, перемішуємо.
  3. Отриману суміш з’єднайте з борошном, перемішуємо на початку міксером, а потім вимішуємо руками, додавши молоко.
  4. Готове тісто розкачати в пласт товщиною близько 0,5 см і з допомогою фігурних форм вирізаємо різні фігурки.
  5. Застеляємо деко пергаментом або скроплюємо маслом, викладаємо на неї наші заготовки з тіста. Ставимо в духовку розігріту до 200 градусів і випікаємо близько 20 хв.
  6. Виймаємо з духовки і даємо охолонути.

Глазур:

  1. Ламаємо шоколад розтоплюємо на водяній бані, додаємо масло і гарненько перемішуємо.
  2. Готове новорічне печиво покриваємо глазур’ю і посипаємо кондитерської обсипанням.
Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: