Грибна ікра зі спаржею

грибна ікра

Наявність цієї оригінальної і дуже смачної закуски в холодильники може врятувати Вас у разі, якщо немає часу на готування, а ви кудись поспішаєте або до вас несподівано прийшли гості. Готується грибна ікра досить легко, а на стіл можна подавати як в гарячому, так і холодному вигляді.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 г грибів шампіньйонів
  • 400 г моркви
  • 1 маленький солоний огірок
  • 200 г цибулі
  • 120 г молодих пагонів зеленої спаржі
  • 3 зубчики часнику
  • чорний мелений перець за смаком
  • кайенский перець за смаком
  • сіль за смаком
  • 1/3 скл. олії волоського горіха (можна замінити оливковою)

Спосіб приготування.

Якщо у вас немає спаржі, то грибна ікра може бути приготована і без неї, а масло волоського горіха може бути замінено на хороше рослинне масло. Варто відзначити, що якщо Ви використовуєте звичайну спаржу, то попередньо очистіть її, а відварювати доведеться не 2 хвилини, а приблизно хвилин 5.

Спочатку очистіть цибулю і порізати на невеликі кубики. Гриби наріжте довільно. Дрібно порубаєте часник.

Розділіть спаржеві пагони на 4 частини, після чого відваріть в підсоленій воді протягом 2 хвилин. Злийте воду і спаржу промийте в проточній холодній воді.

Очистіть і відваріть моркву до готовності, але так, щоб вона була трохи твердою. Після цього поріжте її кільцями.

Поставте сковороду на вогонь, влийте половину норми масла і обсмажте цибулю з часником до рум’яного кольору. Влийте залишки масла волоського горіха і додайте гриби. Обсмажуйте їх до випаровування рідини. Після цього додайте відварну спаржу і моркву, дрібно порізаний солоний огірок. Посоліть і поперчіть за смаком. Тушкуйте приблизно 1 хвилину, постійно помішуючи. Остудіть блюдо.

Всі інгредієнти перекладіть в блендер з насадкою ніж і подрібніть.

В результаті вийде дуже смачна грибна ікра зі спаржею. До столу подається окремо або у вигляді бутербродів. Намазується На хліб м’який сир або вершкове масло, після якого йде невеликий шар ікри.

Жовтень 7th, 2015 by

Варто почитати: