Філе минтая, запечена з помідорами

Сьогодні я хочу поділитися з Вами рецептом дуже смачного блюда – рибки з томатами під соусом. Якщо чесно, то рибу я не дуже люблю, та й діти в мене їдять її з небажанням, але адже в ній міститься багато корисних мікроелементів, необхідних для зміцнення і зростання кісток. І що ж робити? Як нагодувати примхливих дітей рибкою? Ось як. Ну по-перше я зрозуміла одну річ, діти не люблять копирсатися з кісточками в рибі (хто любить), по – друге, сам вид її відштовхує. Не знаю навіть чому. Саме тому я вирішила піти на хитрість, і зробити її так, щоб вони навіть не здогадалися, що це за смачне блюдо таке мама приготувала. Вообщем, в результаті – рибка з’їдена за один присід і дітьми і дорослими.

Склад:

Філе минтая (свіжомороженого) – 1 кг;

Помідори – 2-3 штуки;

Сметана ( 20%) – 200 мл;

Часник – 4-5 зубчиків;

Сіль, перець за смаком;

Рослинна олія для смаження.

Рецепт приготування:

Отже, минтай необхідно розморозити, але не до кінця! Це важливий момент, зверніть увагу! Пізніше розповім, для чого ми це робимо. У мене було філе минтая повністю покрито льодом, я розморозила його до такого стану, щоб можна було розрізати ножем. Поділила його на рівні шматочки.

Лист або сковороду змащуємо рослинним маслом. Викладаємо рибу. Ставимо в духовку, розігріту до 160 градусів (не більше) на 10 – 15 хвилин. Нам необхідно, щоб рибка приготувалася але не до кінця (як би зварилася трошки). Посипаємо сіллю.Тепер розповім, для чого ми з вами розморожували філе незвичайним способом. Справа в тому, що минтай – риба не жирна (навіть не багато сухувата). І якщо б ми повністю його розморозили і злили всю воду, то при приготуванні в духовці, філе б просто напросто висохло і вийшло досить не смачним і непривабливим на вигляд.

Помідори ретельно миємо. Ріжемо на невеликі квадратики. Сік зливати з них необов’язково. Чим менше Ви нарежете, тим буде краще (тільки не перестарайтеся).

Часник очищаємо від лушпиння і натираємо на крупній тертці. Додаємо до помідорів.

Солимо, перчимо за смаком. Заправляємо сметаною. Ретельно перемішуємо. Якщо Ви купили занадто густу сметану, то рекомендую розбавити її трішечки кип’яченою водою.

Дістаємо з духовки рибку. Покриваємо її нашим соусом з помідорами. Ставимо назад в духовку, приблизно на 20-30 хвилин. Поки соус не вбереться. Рибка повинна бути м’якою.

Результат:

Квітень 28th, 2016 by

Варто почитати: