Зелений борщ в мультиварці

Зелений борщ не дарма так називається, адже його інгредієнтами є всілякі види зелені, часто навіть найнесподіваніші. Наприклад, кропива. Ну а взагалі, це петрушка, кріп, зелена цибуля і, звичайно ж, щавель! Давайте приготуємо зелений борщ в мультиварці. Неважливо, ви додасте свіжий або консервований щавель, борщ у будь-якому випадку вийде смачним. Але не чекайте смарагдового зеленого кольору, додавання томатної пасти додасть бульйону помаранчевий відтінок, а свіжа зелень після термічної обробки стане оливковою. Наявність томатної пасти і визначає різницю між зеленим борщем і просто зеленими щами.

Знадобиться мультиварка мінімально потужністю 600 Вт і ємністю 3 л.

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • щавель – 1 пучок;
  • цибуля зелена – 1 пучок;
  • картопля – 4 шт.;
  • курка для бульйону – 200 г;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • паста томатна – 1, 5 ст. ложки;
  • вода – 2,5 л;
  • сіль – 1 ложка;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • спеції за смаком.

Приготування зеленого борщу в мультиварці

Першим ділом підготуємо овочі, які зазвичай використовуються для засмажки. Цибулю-ріпку очистимо й наріжемо дрібними кубиками. Пересипаємо в каструлю мультиварки. По ідеї вона має антипригарне покриття, тому її маслом не потрібно змащувати.

Далі на черзі морква, яку ми чистимо, миємо й натираємо на крупній або дрібній тертці. Можна також нарізати його кружечками або соломкою. Пересипаємо в чашу мультиварки.

Свіжу зелень промиваємо під краном і стряхиваем воду. Можна також додати петрушку, кріп, селера. Зелень дрібно рубаємо.

Тепер беремо картоплю, чистимо його і моєму. Ріжемо невеликими кубиками – крупніше лука. Пересипаємо в мультиварку.

Для бульйону краще взяти куряче м’ясо – так борщ вийде по-літньому легким і не перевантажить шлунок. М’ясо миємо й видаляємо непотрібні компоненти, укладаємо в каструлю.

Доливаємо в каструлю воду, кладемо сіль, томатну пасту, спеції, лавровий лист. Включаємо режим Суп (Гасіння) на 1 годину. За цей час овочі і м’ясо дійдуть до готовності. Варимо під закритою кришкою.

Курячі яйця варимо «круто», охолодити в холодній воді, чистимо і ріжемо кубиками.

Якщо хочеться, щоб в борщі була кислинка, можна за 5 хвилин до закінчення варіння додати 1-2 ложки яблучного оцту.

Розливаємо зелений борщ по тарілках, перед самою подачею додаємо куряче яйце рубане, за бажанням сметану.

Гарно виглядатиме, якщо зварити яйця перепелині, і покласти в порцію борщу кілька половинок. Приємного апетиту!

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: