Заварне тісто для еклерів рецепти

Еклери, які зазвичай із заварного тіста готуються, є улюбленим тістечком діточок і дорослих, причому в будь-яких частинах світу.

Заварне тісто для еклерів має нескладну рецептуру. Все те – нічого – пара інгредієнтів, і ви отримуєте солодке, улюблене домашнє тісто , з якого створюєте улюблені ласощі ваших чад – еклери, а також інші шедеври солодкої кулінарії. Цілком насолодитися смаком чудових тістечок вам допоможуть рецепти, яких у нас для вас знайдеться предостатньо.

У всіх цих спочатку пустотілих булочок основа всього лише одна — заварне тісто для еклерів, яке готується так: заварюється водичка, масло вершкове борошно, після додаються яйця, згідно з рецептом. Саме така нехитра технологія дозволяє створити еклери , міцну оболонку, яка, роздувається, завдяки поступово випаровується вологи (досить значно вміст води у заварному тісті), а в кінці залишається, завдяки яйцям, цілою і неушкодженою.

.

Секрети заварного тіста для еклерів

Використовуючи великодушно надані нами секрети , вам буде легше в майбутньому піч ці дивовижні тістечка, не витративши багато часу.

Підготовка яєць. Щоб знати, як приготувати ідеальне тісто , курячі яйця не повинні бути холодними, а оптимальною кімнатної температури. Тому за дві години до приготування тіста вийміть їх з холодильника.

Підготовка ємностей для «водяної бані». Підготувати 2 великих каструлі глибокі одна повинна добре триматися на більшій каструлі і бути об’ємною, щоб в ній можна було заварити тісто. Наповнити водою каструлю, але не цілком, на 2/3 об’єму, поставити на вогонь. Тим часом у меншу каструлю налити 250 мл води, нарізати смужками вершкове масло, додати солі і поставити каструльку у велику каструлю.

Приготування. Дати маслу повністю розтанути на водяній бані, після відразу всю муку всипати до маслу, не знімаючи маленькій каструлі з води. Помішуючи інтенсивно весь час, дати борошні розчинитися у воді і олії, стежте за тим, щоб зовсім не було грудочок.

Роблячи його , користуйтеся дерев’яною лопаткою, хоча якщо для заварювання тесту вам потрібно прикласти деякі зусилля, то скористайтеся міксером чи іншими механізованими помічниками. Після цього зніміть маленьку каструльку з плити і далі продовжуйте хвилин п’ять помішувати майбутнє тісто . Ви і самі побачите, як поступово маса стає більш пружною і еластичною і придбає саме ту форму, яка потрібна вам для наступного етапу.

В готову заварену на плиті борошняну масу по одному ввести яйця, не забуваючи щоразу тісто вимішувати до отримання ідеальної безкомочной однорідності. Якщо хочете, можна окремо яйця в окремий посуд, не перемішуючи жовток з білком, а потім порційно додавати в тісто яєчну масу – до повної однорідності розмішувати тісто не забувайте.

Готове заварне тісто у вас однозначно повинно вийти не рідким, і, одночасно, не густим. Таке тісто, ви й самі помітите, буде за ложкою саме тягнутися і розпливатися трошки, коли йому будете намагатися надати форму ейлера.

Заварне тісто без молока

Таке тісто добре використовувати для солоденьких профітролей. Воно виходить оригінальним, і в той же час, нейтральним, тому для такого тесту ви сміливо можете використовувати і солону і солодку начинку.

Склад:

вода – півсклянки;

борошно – півтори склянки;

вершковий маргарин – 150 грам;

сіль на кінчику ножа;

курячі яйця – 4 штуки.

Рецепт приготування:

З’єднайте разом воду, сіль і розм’якшений маргарин. Поставте змішані інгредієнти закип’ятити на вогонь. Після зніміть з вогню маргарин з водою і поступово всипте туди борошно, помішуйте обов’язково. Поставте знову на вогонь і вимішуйте, поки не вийде однорідна маса. Заварне тісто для еклерів має бути досить густим і в’язким, так воно дуже легко вымесится в однорідну масу. Як тісто стало однорідним, відразу ж зніміть тісто з плити і збоку трохи остудіть. Після цього в тісто вбийте одне яйце.

Вимішуйте тісто , поки знову не вийде однорідним. По черзі після вбиваєте ще три яйця, помішуйте тісто дерев’яною лопаткою до отримання бажаної густоти. Як підсумок, перед вами утворюється в’язке й густе заварне тісто з яскравою, блискучою поверхнею. Змастивши спеціальний папір для запікання вершковим маслом, покладіть на нього тісто. Заварне тісто для еклерів викладайте, використовуючи кондитерський мішок або шприц, якщо їх немає, то просто викладайте тісто столовими ложками. Не забувайте ще про те, що заварне тісто для еклерів під час випікання приблизно в 2 рази має в обсязі збільшиться.

Еклери випікаються при 200 градусах хвилин двадцять. Готовність еклерів перевіряється звичайної зубочисткою.

Рецепт класичного заварного тіста для еклерів

Заварне тісто для еклерів класичне передбачає змішування загущеною пшеничним борошном або крохмалем, молочно-яєчної маси, з додаванням пачки вершкового масла. Проте якщо є необхідність виключити вершкове масло з тістечка, щоб отримати більш дієтичний варіант, то його можна і не використовувати або ж додати в тісто пісний маргарин або масло.

Склад:

молоко – пів літра;

пачка вершкового масла;

цукор – пісок – повний стакан:

борошно пшеничне – 2 столові ложки;

яйце – 1 штука;

ароматизатор за смаком.

Рецепт приготування:

Довести молоко до кипіння і відкласти в сторону, нехай охолоне. Змішати в окремій глибокої посуді борошно і цукор, додати яйце – всі разом розтерти, як слід. Невеликими порціями в цю ж масу процідити кип’ячене молоко, розмішати, як зазвичай, до однорідності. Поставити масу на мінімальний вогонь. При безперервному помішуванні тісто довести до кипіння (маса повинна «пихкати»). Після цього зняти з вогню і додати ванілін або лимонну есенцію в якості ароматизатора.

Рецепт заварного тіста для еклерів з какао

Кожна дитина, та й дорослі теж люблять поїсти тістечка з солодкого заварного тіста, де начинкою буде виступати також заварний або масляний крем. Ми ж пропонуємо приготувати одне з найбільш, на наш погляд, легенів і вдалих, найпростіших рецептів приготування тіста . Для цього в тісто додайте півтори столових ложки какао – порошку, і в результаті вийде смачне шоколадне тісто .

Склад:

борошно пшеничне – 200 грам;

какао – порошок – 1,5 ч. л.;

курячі яйця – 4 штуки;

молоко – пів літра;

цукор – пісок – 1 повний стакан;

ванілін або ванільних цукор – 10 грам;

масло вершкове – 200 грам;

кухонна сіль – 1 щіпка.

Рецепт приготування:

Взяти каструлю з нержавіючої сталі, бажано, влити в неї склянку води, 100 грам вершкового масла сіль і щіпку. Поставити масу на вогонь і довести до кипіння. Знявши майбутнє заварне тісто з вогню, всипати близько 150 грам пшеничного борошна, перемішати швиденько за допомогою дерев’яної ложки. Маса повинна вийти однорідною. Не перестаючи весь час помішувати, повернути її на плиту і тримати ще кілька хвилин, але тільки на маленькому вогні дерев’яною ложкою. Нехай маса трохи охолоне, і вже після цього можна буде заварне тісто для еклерів перекласти в чашу комбайна, щоб там воно добре вымесилось. Як тісто буде перемішуватися, по одному забивати яйця – 4 штуки. Місити до однорідності.

Рецепт пісного заварного тіста для еклерів

Відмітна особливість продукту – пісне тісто полягає в тому, що в ньому повністю відсутній тваринний жир (молоко та масло) та курячі яйця. Таку назву пісне заварне тісто для еклерів отримало завдяки тому, що спосіб його приготування трохи відрізняється від звичайного.

При заварюванні тесту з мучного крохмалю виходить клейстер, який здатний утримати набагато більше води, ніж це робить звичайна мука, а так, в свою чергу, кардинально змінюються структура, якість і властивість тесту.

Склад:

борошно – 2 склянки повних;

рослинне масло – 2 ст. ложки;

крутий окріп – 1 стакан;

сіль кухонна.

Рецепт приготування:

Змішати з сіллю борошно, зробити поглиблення в муці, ближче до центру, туди влити кип’ячену воду і рослинну олію. Тісто після цього трохи розмішати і дати йому трошки охолонути, щоб для тіста температура маси не була гарячою. Далі сміливо вимішувати тісто до отримання однорідного стану. Хвилин 15 тісту дати відпочити і лише після цього пісне тісто для еклерів можна розкочувати і ліпити з нього тістечка.

Щоб отримати пісне тісто , використовуйте в рівних кількостях окріп і рослинне масла (200 мл), два повних склянки пшеничного борошна, дрібку солі, розпушувач чайну ложечку і цукор. Після робіть усе так само, як зазвичай, коли замішуєте просте заварне тісто для еклерів.

Квітень 28th, 2016 by

Варто почитати: