Застосування кмину в кулінарії

1m

Кмин і зіра (кумин) – дві спеції зі подібно звучними назвами. Вони обидві використовуються в індійській кухні для ароматизації страв, і обидві володіють безліччю корисних властивостей. Ці приправи здатні стимулювати травлення. Крім цього, вони володіють антиоксидантними і протизапальними властивостями. Кмин і кумін допомагають боротися з такими захворюваннями, як рак, хвороби серця і діабет. Однак, незважаючи на всю схожість, ці приправи мають і деякі відмінності.

Чим відрізняються зіра і кмин?

Застосування кмину в кулінарії

У зв’язку зі схожістю назв багато хто з нас вважають, що кмин і зіра (кумин) – це різні назви однієї і тієї ж спеції. Однак це зовсім не так. Чим відрізняються зіра і кмин?

Почнемо з того, що зіра і кмин – це зовсім різні спеції. Вони відрізняються за смаком, ароматом і застосування.

Зовні зіра і кмин дуже схожі. У кулінарії використовують насіння даних рослин, які схожі на невеликі насіння.

Кмин звичайний має досить м’який аромат і смак. Його прийнято додавати у безліч страв, у тому числі і в випічку. Зіра має більш різкий смак. Вона найчастіше використовується в східній кухні. Насіння зіри прийнято додавати в плов. Крім цього, у східній кухні використовують порошок, отриманий з насіння зіри. Такий порошок найчастіше додають до м’ясних страв.

Корисні властивості кмину

Корисні властивості кмину

Насіння кмину широко використовувалися в народній медицині ще в давнину. Вважалося, що застосування приправи кмин сприяє травленню, допомагає в боротьбі з метеоризмом, діареєю, зубним болем, жовтухою. В даний момент, приправа кмин, в цілому, визнана безпечною для використання. Однак вона може взаємодіяти з деякими ліками. Тому перед застосуванням кмину необхідно проконсультуватися з лікарем.

Давайте більш детально розглянемо корисні властивості і протипоказання кмину.

Що ви знаєте про кмин? Це приправа, яка значною мірою може змінити смак страви. Кмин займає особливе місце в мексиканській, середземноморської, індійської, близькосхідної та китайської кухні.

Повертаючись в середні століття, можна помітити, що кмин був одним з найбільш доступних і популярних видів спецій.

Як це зазвичай буває з прянощами, використовуваними на протязі багатьох тисяч років, кмин забезпечує нам ряд потенційних вигод для здоров’я. Які ж користь і шкода кмину?

Кмин є хорошим джерелом заліза, марганцю, та інших вітамінів і мінералів. Деякі дослідження показують, що кмин здатний стимулювати виробництво ферментів підшлункової залози. Застосування кмину здатне поліпшити травлення.

Також корисні властивості кмину полягають у тому, що він допомагає нам захиститися від руйнівних наслідків стресу.

Кмин має антиоксидантні властивості. Проведені дослідження показали, що він здатний грати певну роль в боротьбі з раковими захворюваннями.

Крім цього, лікувальні властивості кмину полягають у тому, що він здатний збільшувати чутливість до інсуліну. Таким чином, кмин корисний для діабетиків.

Кмин має протиастматичними властивостями. Тому він рекомендований до застосування хворим на астму.

Олія кмину

Масло кмину

Масло чорного кмину володіє багатьма цілющими властивостями, які були відомі ще тисячі років тому. Воно широко використовувалося в багатьох медичних практиках. Чим корисне масло чорного кмину? Давайте розглянемо більш докладно.

Чорний кмин (насіння) широко використовувалися на Близькому Сході, в Середземномор’ї та Індії. Вважалося, що вони допомагають боротися з головними болями і подразненнями шкіри. Крім цього, чорний кмин вважався однією з найбільш потужних протизапальних трав.

Клеопатра використовувала масло чорного кмину в якості косметичного засобу. Королева Нефертіті використовувала масло кмину для додання блиску своїм волоссю і нігтям. Гіппократ проводив лікування маслом чорного кмину. Він застосовував цей засіб для усунення проблем з травленням і порушеннями обміну речовин.

Також масло чорного кмину використовували в традиційній китайській медицині.

Вченими не раз були вивчені властивості масла чорного кмину. В результаті цього вдалося встановити, що масло кмину допомагає запобігти зростання пухлин, збільшує зростання здорових клітин кісткового мозку, допомагає у видобутку природного інтерферону, має антибактеріальні та протизапальні властивості, допомагає захистити організм від пошкоджень, спричинених хіміотерапією і впливом радіації, що вбиває деякі види ракових клітин.

Застосування масла чорного кмину може надавати значну користь для здоров’я нашої шкіри. Олія кмину містять цінні компоненти, такі як вітаміни А, В і С, кальцій, калій, магній, цинк і мікроелементи, що забезпечують харчування і відновлення шкіри. Масло чорного кмину також має ряд корисних фармакологічних дій, які допомагають боротися із захворюваннями шкіри.

Масло чорного кмину допомагає нам боротися з псоріаз, екзему, грибковими інфекціями. Крім цього, широко використовується масло чорного кмину для особи. Наприклад, оноь допомагає нам вирішити таку проблему, як акне. Прищі зазвичай вражають шкіру підлітків. Проте вони можуть зберігатися і в зрілому віці. Це може призвести до утворення рубців на шкірі. Як вважають, виникнення прищів може спровокувати ряд факторів. Це і гормональні, та харчові порушення, і локалізовані шкірні запалення і інфекції.

Корисні властивості олії чорного кмину полягають в тому, що воно здатне надавати антизапальні та антиокислювальні ефекти. Живильні властивості масла чорного кмину можуть допомогти в регенерації пошкодженої шкіри.

Олія кмину має також антигістамінними властивостями. Тому воно ідеально підходить для лікування шкірних захворювань, пов’язаних з алергією.

Також корисний чорний кмин для волосся. Як відомо, масло чорного кмину допомагає не тільки поліпшити стан здоров’я волосся, але і сприяє прискоренню їх росту і знижує випадання.

Масло чорного кмину для волосся допомагає в значній мірі скоротити їх випадання. Деякі види грибкових інфекцій можуть привести до втрати волосся. Масло чорного кмину володіє протигрибковими властивостями, які здатні запобігти розвитку даних інфекцій.

Також корисні властивості чорного кмину полягають у тому, що він здатний поліпшити стан здоров’я волосся. Масло чорного кмину містить усі елементи, необхідні для підтримки здоров’я і краси волосся. Олія має зволожуючі властивості, оскільки містить жирні кислоти, необхідні для захисту волосся від пошкоджень. Ці кислоти створюють новий шар над волоссям, які стримує шкідливі речовини.

Схуднення та лікування за допомогою кмину

Схуднення і лікування за допомогою кмину

Застосування олії кмину досить широке. Його використовують не тільки в якості косметичних засобів для поліпшення стану шкіри і волосся, але і для лікування і схуднення.

Найбільш широко використовується чорний кмин для лікування різних захворювань. Широко поширене застосування чорного кмину для лікування цукрового діабету, мігрені, астми, випадіння волосся. А що стосується втрати ваги? Масло чорного кмину для схуднення стало застосовуватися тільки останнім часом. Воно має здатність прискорювати метаболізм.

Ожиріння є основною причиною виникнення і розвитку багатьох захворювань, таких як діабет, серцево-судинні захворювання, апное, остеоартрит, та ін Тому із зайвою вагою потрібно боротися.

Олія кмину для схуднення використовується, як продукт харчування. Існують різні різновиди масла чорного кмину. Найбільш поширеними з них є королівське масло чорного кмину і масло чорного кмину ефіопське. Крім цього, існує ще індійський кмин. Всі ці продукти здатні надати нам посильну допомогу у втраті ваги.

Чорний кмин для схуднення є джерелом фітоестрогенів. Він рекомендований до застосування під час суворої дієти.

Як приймати масло чорного кмину для схуднення? Якщо ви хочете скинути зайві кілограми, то вам необхідно переглянути свій раціон харчування. Не варто порівнювати масло чорного кмину з чудодійним засобом. Ви повинні, в першу чергу, скоротити вживання тваринних жирів і легких вуглеводів.

Як пити масло чорного кмину? Пити масло слід вранці натщесерце. У перший тиждень необхідно приймати по 1 чайній ложці олії, запиваючи її склянкою води. У другу тиждень потрібно приймати по 1 чайній ложці олії і склянці води перед сніданком і вечерею. У третю неділю збільшуємо кількість олії до 2 чайних ложок перед сніданком, плюс 2 склянки води. У четверту тиждень приймаємо по 1 чайній ложці олії з ранку, плюс 1 склянку води.

П’ятий тиждень: 1 столова ложка олії (без води).

Шостий тиждень: 2 столові ложки олії (без води).

Сьомий тиждень: по 2 чайні ложки олії 3 рази на день (перед їдою).

Восьма тиждень: 1 чайна ложка масла і 1 стакан води перед сніданком і обідом.

Наостанок зазначимо, що існують і протипоказання чорного кмину. Масло чорного кмину не слід застосовувати під час вагітності. Крім цього протипоказаннями масла чорного кмину є індивідуальна непереносимість та гіперчутливість.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: