Заправка для щів з капустою

Взимку свіжі овочі коштують, як правило, дорожче, ніж влітку або восени. Від цього не кожен раз ми можемо зварити щі або борщ зі свіжим томатом або свіжої капусти.

Тому пропонуємо вам простий рецепт заготівлі. І нехай наша заправка для щів з капустою на зиму і не повна свіжими овочами, зате ми приготуємо її тільки з найкращих продуктів і звичайно ж без всяких консервантів та інших шкідливих домішок.

Інгредієнти:

  • 700 гр. – листя білокачанної капусти;
  • За 300 гр. – червоні томати, цибуля ріпка, морква, перець болгарський;
  • 10 гр. – петрушка;
  • 45 гр. – цукор;
  • 50 мл – оцет (не більше 9-ти %) і рослинне масло.
  • 10 гр. або ст. ложка з невеликою гіркою – кам’яна сіль.

Як приготувати заправку для щів з капустою:

Якщо у вас є кухонний комбайн, то всі овочі можна подрібнити саме в ньому, це істотно заощадить час, що особливо актуально в час масових заготівель.

Подрібнити інгредієнти:

– капусту нашаткувати, ширина соломки за смаком;
– моркву натерти;
– цибулю порізати на кільця чи півкільця;
– перець і помідори нарізати соломкою;
– петрушку подрібнити.

Овочі та зелень перекласти в каструлю, перемішати і залишити до появи соку, але не більше ніж на 3 години.

Овочі у власному соку поставити на плиту (режим 4 або середній вогонь) і дочекатися закипання, перемішати.

Додати до овочів рослинне масло, кам’яну сіль, а також цукор і перемішати.

Варити 8 хвилин.

Додати оцет.

Гарячу заготовку для щів перекласти в попередньо стерилізовані банки і відразу закатати.

Банки перевернути кришкою вниз, тепло укутати і дочекатися повного, абсолютного остигання. Після чого можна прибрати банки місце для зберігання.

Рада! Якщо овочі з магазину, а не з вашого особистого городу, то збільште час їх варіння ще на 5 хвилин. В цьому випадку вони краще уварятся, і ризик здуття банок з заправкою для щів буде мінімальним.

Так само рекомендуємо вам засолити кріп на зиму. Він залишається таким же ароматним, як і свіже.

Квітень 27th, 2016 by

Варто почитати: