Заморожена зливу на зиму

Практичні господині до кінця літа і сливового варення наварять, і компоти зі сливою законсервують. Саме час подбати про те, що можна додавати у випічку взимку. Погодьтеся, свіжа, трохи кислуватий зливу в солодкому бисквитном тесті ну дуже смачна. Тому давайте розберемося, як заморозити сливу на зиму в холодильнику з морозильною камерою. Звичайно, при необхідності, в зимовий період сливу можна купити в магазині, але куди простіше просто відкрити дверцята морозильної камери і дістати власноруч закладений пакетик з цією ягодою. Хтось запитає: «Навіщо захаращувати нею полиці морозильника?». З одного боку, може, це й правда, але з іншого боку, добре, коли в будинку є все, щоб створити затишок і наповнити його аромат солодкої здоби, в тому числі і заморожена зливу, і яблучно-сливове варення.

Інгредієнти:

  • зливу – приблизно 2 кг (хоча беріть стільки, скільки захочете).
  • Поради із заморожування сливи на зиму

    Вибираємо сливи добре дозрілі, але не занадто м’які. Останні для заморозки не годяться. По-перше, вони в руках розтечуться, як тільки ви спробуєте дістати кісточку, а по-друге, закладати на зберігання потрібно цільні часточки, а не сливове пюре.

    Кожну сливку переглядаємо, зіпсовані викидаємо. Гарненько моєму сливи і викладаємо їх на кухонне рушник. Вони повинні трохи обсохнути. Беремо гострий ніж і розрізаємо ягоди навпіл. Будьте готові до того, що якісь легко разрежутся, а з якихось, щоб дістати кісточки, потрібно вирізати частину м’якоті. Хоча можете кісточки не вирізати, а просто дістати пальцями. У вас повинні вийти симпатичні сливові часточки. Далі не поспішайте їх відразу закладати в пакет. Якщо ви все-таки зробите, то, замерзнувши, маса буде нагадувати один великий холодний камінь, а нам потрібно, щоб часточки залишилися цільними і легко навіть у замороженому вигляді відділялися один від одного. Тому спочатку викладаємо розрізані сливи на піддон і поки в такому вигляді відправляємо заморожуватися.

    Не поспішайте їх діставати. Нехай часточки проморозятся 3-4 години, а краще і довше. Після чого ви легко перекладіть їх в пакет або спеціальний контейнер.

    Такий спосіб заморожування, безумовно, часу у вас забере більше, але зате результат буде краще. Коли потрібно буде покласти свіжу сливу на пиріг, ви легко зніміть часточки один від одного.

    Для компотів сливу можна просто вимити і розкласти по пакетиках. Але тут є один нюанс: слива – ягода червивая, а у визрілих плодів шанс зустріти цих «неприємних гостей» сильно зростає. Тому, розрізавши їх навпіл, ми відберемо виключно хороші ягідки. А сливовий компот можна зварити і з часточок.

    Ось і сливи закладені на зберігання, залишилося лише заглянути в морозильник і вирішити, чого такого смачного і корисного вам ще не вистачає.

    Травень 4th, 2016 by

    Варто почитати: