Заморожена вишня в цукрі на зиму

Вишня хоч і смачна, але не сама проста у зборі та переробці ягода. Щоб зняти її з дерева, потрібен стійкий вестибулярний апарат і відсутність страху висоти. Однак на цьому труднощі не закінчуються – попереду процес видалення кісточок, який, якщо ягоди багато, може зайняти кілька годин. Коли всі труднощі позаду, і вишня лежить вже підготовлена, саме час зберегти її на зиму. Можна наставити компотів, наварити варення, ніж ми обов’язково займемося, а поки будемо закладати її з цукром на зберігання в морозильну камеру, роблячи щось на зразок сирого варення і зберігаючи у вишні максимум вітамінів і корисних речовин. Подібним чином ми з вами вже робили червону смородину з цукром. Всі ваші зусилля будуть марними. Ви в цьому переконаєтеся, коли взимку розкладіть по креманкам розморожену ароматну солодку ягоду.

Інгредієнти:

  • вишня без кісточок – 2 кг
  • цукор – 0,5 кг

Приготування вишні в цукрі на зиму

Вишню промиваємо і даємо кожній порції деякий час постояти в друшляку.

Зайва волога не потрібна, оскільки ягоди дадуть багато соку при переробці. Вишня сама по собі чистий, але потримати під струменем води потрібно, тому що згодом вона не буде проходити термічну обробку, а бути впевненим у якості наших заготовок варто.

Після чого починаємо діставати кісточки.

Скільки я пробувала способів, і шпилькою, і спеціальними пристосуваннями, і голкою, швидше і ефективніше у мене виходить руками. Якщо ж ви пристосувалися видалити кісточки з вишні якимось іншим способом, робіть так, як зручно. Але в будь-якому випадку готуйтеся до того, що бруду на кухні буде багато – вишня «прыскается», і краплі вишневого соку можуть виявитися навіть на стелі (не забудьте витерти всі, благо вишня – це не чорниця, оттирается добре).

Коли кісточки видалені, зливаємо з вишні частина соку, а його буде багато, і перекладаємо у велику ємність. Засипаємо цукром, перемішуємо і трохи руками тиснемо ягідки.

Старатися не потрібно, бо вони вже й так м’які. Головне, добре змішати їх з цукром.

Тепер цю солодку вишневу масу можна розкладати по контейнерах або, як я це роблю, по пластикових пляшках. Коли будете розкладати ягоди, періодично перемішуйте їх, щоб підняти опустився на дно цукор. Тоді кожна ємність отримає рівну частку солодощі.

Кладемо або ставимо тару в морозильник. Нехай вишня заморожується, взимку вона нам знадобиться. Розморожуються такі заготовки швидко, буквально протягом години при кімнатній температурі.

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: