Закуски для фуршету на святковий стіл

Для сучасної людини, який звик жити в дуже високому темпі і економити свій дорогоцінний час, досить актуальною виявиться тема організації фуршету.

Фуршет передбачає вільне переміщення по залу, тому не варто захаращувати приміщення великими столами. Принцип фуршету складається в тому, що гості можуть вільно спілкуватися один з одним, але при цьому пробувати легкі закуски зі столів.

Ніяких строгих правил з організації фуршету не існує. Все дуже просто. Можна самому скласти список гостей і меню, враховуючи їх переваги. Єдина вагома рекомендація – це наявність різноманітних напоїв як алкогольних, так і безалкогольних. Треба подумати про те, які соки, коктейлі, можливі гарячі напої підійдуть для організованого свята. Так само не обійтися і без закусок. Ми вирішили запропонувати вам свої варіанти.

Закуски для фуршету – рецепти з фото

На подібному заході практично завжди присутні бутерброди. Найбільш придатною основою для них буде білий хліб або багет. Його слід нарізати тонкими скибочками. Закуска виявиться більш смачною, якщо хліб попередньо підсушити в духовці або злегка підсмажити з обох сторін.

Начинка з риби: можна взяти будь-яку консервовану рибу, яка припаде вам до смаку, додати мариновані або солоні огірочки пару варених яєць. Все перераховане подрібнити і перемішати з майонезом.

Начинка з грибами: обсмажити з цибулею дрібно нарізані гриби, за смаком покласти натертий сир, нарізані оливки або маслини. Інгредієнти перемішуються і заправляють спеціями за смаком.

Начинка з печінки: на 250 г печінки взяти половину цибулини, вершкового масла 50 г і стільки ж сиру твердих сортів.
Нарізану на невеликі шматочки печінка, обсмажити, додати пару ложок води, тушкувати під кришкою приблизно 5 хвилин. Коли печінка охолоне, перемолоти її разом з цибулею. До отриманої маси додати масло і тертий сир, посолити і поперчити.

А можна зробити бутерброд ще простіше, але результат все одно перевершить всі очікування. Тонкі скибочки білого хліба намазати достатнім шаром вершкового масла, зверху покласти шматочок копченої риби, а для аромату зверху посипати подрібненою зеленню.

Другий по популярності рецепт закуски для фуршету – тарталетки. По суті це спеціальні кошики, наповнені різною дуже смачною начинкою. Виглядають тарталетки дуже апетитно, а також вони дуже зручні навіть для шведського столу, адже їх прийнято брати зі столу руками.

Самі кошики цілком можна купити в магазинах, а ось начинку слід обговорити:

Крабовая начинка: крабове м’ясо або палички, свіжі огірки, варені яйця, кукурудзу, зелень. Подрібнити, як на салат і перемішати з майонезом.

Куряча начинка: куряче філе, обсмажене з цибулею, дрібно нарізані гриби, солоний або маринований огірок, оливки, сир твердих сортів.

Відварити куряче м’ясо, подрібнити, додати нарізані огірок і оливки, перемішати з грибами і натертим сиром. Отриману суміш можна заправити майонезом.

А можна приготувати ніжні тарталетки з сьомгою.

Святковий стіл прикрасить і канапе – це легка закуска на шпажках. Виглядає частування дуже естетично, так і гастрономічні властивості цієї страви досить приємні. Відрізняє цей рецепт і його простота, адже на шпажки можна нанизувати продукти в будь-якій послідовності.

Вам знадобиться: шинка, оливки або маслини без кісточок, болгарський червоний перець і твердий сир.

Шинку, сир і перець поріжте на кубики, нанизуйте на шпажку в будь-якій послідовності. Але останнім краще брати сир. На ньому шпажка стійкіше буде триматися на тарілці.

Інший варіант інгредієнтів: свіжий огірок, копчена риба, цибуля, сухарі (на них повинна добре триматися шпажка).

Досить хороший варіант закуски – «Крекери з начинкою». Тут теж все просто в приготуванні і зручно у використанні. Використовувати можна будь-солоне печиво, на нього просто кладеться чайна ложка начинки. Отриману закуску можна прикрасити оливкою або зеленню.

Начинка: натерти плавлений сир і варені яйця, змішати з дрібно нарізаною ковбасою і майонезом.

Стіл на фуршеті також прикрасять: м’ясна, сирна, фруктова нарізка, солодощі до чаю тощо.

Звичайно, успіх фуршету залежить і від багатьох інших факторів. Від витрачених на нього сил і засобів, добре підібраною компанії співрозмовників, місця і часу проведення. Але очевидним залишається одне: якщо ви виявите ввічливість, гостинність та увагу до кожної запрошеної персони, то захід пройде чудово, а смачні, красиво подані, ароматні закуски не залишаться без компліменту.

Квітень 20th, 2016 by

Варто почитати: