Закуска з оселедця

порцій – 4
Час приготування – 40 хв (якщо оселедець вымочена)

Склад:

  • філе оселедця – 8 шт.,
  • цибуля – 2 головки
  • печериці – 100 гр.,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • масло рослинне – 2 ст. л.,
  • панірувальні сухарі – 4 ст. л.,
  • масло вершкове – 2 ст. л.,
  • молоко – 1,5 склянки
  • перець,
  • зелень петрушки.

Спосіб приготування:

У воді або молоці замочуємо на пару годин оселедець, відокремлюємо філе від кісток і ріжемо її смужками. Печериці і цибулю шаткуємо і тушкуємо під кришкою в рослинному маслі 5 хв. Змішуємо цибулю і гриби з оселедцем, меленим чорним перцем, мелкорубленной зеленню і половиною панірувальних сухарів. Розпускаємо на сковороді вершкове масло, і, помішуючи, всипаємо повільно борошно. Смажимо на тихому вогні, поки борошно не стане “сонячного” кольору. Після цього, розчиняємо зажарку в холодному молоці, доводимо до кипіння і варимо близько трьох хвилин, не забуваємо весь час помішувати. Беремо горщики і змащуємо їх будь-яким жиром, выкладывваем туди наш салат, заливаємо молоком із засмажкою, посипаємо зверху рештою панірувальними сухарями і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини. По готовності закуска з оселедця витягується з духовки, і треба дати їй охолонути пару годин. При подачі прикрашаємо різаним зеленою цибулею і зеленню петрушки або кропу.

Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: