Закуска з баклажанів і картоплі рецепт з фото

Накриваючи на стіл, ми часто замислюємося над тим, які закуски поставити. На тлі насичених і калорійних салатів дуже до речі буде виглядати легка овочева закуска, яка розбавить щільний вечеря. Якщо ви любите гарні і в той же час легкі закуски, тоді цей рецепт для вас.

Дуже великою популярністю в літній та осінній період користуються баклажани. Вони чудово поєднуються з іншими овочами, завдяки чому можна готувати з їх участю різні страви. Приготуємо сьогодні закуску з баклажанів, картоплі, помідорів і селери.

Що потрібно, щоб приготувати закуску з баклажанів і картоплі:

Склад:

Вибираємо овочі приблизно одного діаметру так, щоб кількість кружечків кожного виду було рівноцінним.

Картопля ;

Баклажани ;

Помідори ;

Селера – кілька гілочок;

Часник – 1-2 зубчики;

Майонез – 200 грам;

Сіль.

Як приготувати закуску з баклажанів і картоплі:

Рецепт приготування:

Баклажани нарізаємо кружечками не дуже товсто. Картоплю приблизно такого ж діаметру також ріжемо кружальцями. У різних мисочках присипаємо сіллю і перемішуємо.

Розігріваємо духовку до 250 градусів і виставляємо режим гриль (якщо є). Якщо ж немає у вас такої функції, значить просто запікайте овочі в духовці. На грилі все готується значно швидше і покривається привабливою скоринкою, тому мною було обрано саме цей спосіб запікання овочів. З кожної сторони запікаємо хвилин за десять, в залежності від товщини і режиму.

Поки готуються баклажани і картоплю, зробимо заправку. Для цього змішуємо майонез і подрібнений часник.

Далі нарізаємо кружечками свіжі помідори і готуємо селера, промивши його і злегка просушити.

Коли картопляні і баклажанові кружечки готові, виймаємо їх з духовки. Для приготування картоплі може знадобиться на кілька хвилин більше.

Приступимо до оформлення нашої закуски. Для початку кладемо гурток баклажана. Змащуємо його часниковим майонезом.

Згори – помідор. І теж змащуємо його майонезом.

Потім картопля, майонез і в завершенні красиві листочки селери.

Ось наша весела «крилата» закуска з овочів і готова. Тепер можна розбавити святковий стіл ще одним простим стравою. Такі закуски дуже швидко розходяться, тому рекомендую приготувати якомога більше.

Крім зазначених інгредієнтів можна використовувати для прошарку цукіні. Їх також нарізати кружечками і запекти в духовці, попередньо посоливши. Вдалих вам експериментів і веселих застіль.

Результат:

Квітень 18th, 2016 by

Варто почитати: