Закуска на чіпси з сирною начинкою

Закуски добре розходяться на святах і банкетах. І, що цікаво, вони ніколи не набридають, тому що рецептів на цю тему – сотні, а може бути, навіть тисячі. Ось зовсім недавно в кулінарну моду увійшли закуски на чіпсах, і вже яких тільки варіантів не придумали наші господині, благо з фантазією у них все відмінно. У лідерах – сирна начинка. Її колись придумали для того, щоб класти в тарталетки, половинки зварених яєць, намазувати на кружечки свіжих помідорів, загортати в лаваші і так далі. А тепер з’ясувалося, що вона і в поєднанні з чіпсами неймовірно гарна.

Сирну закуску на чипсе потрібно робити за 30 хвилин до приходу гостей, інакше чіпси вбере всю вологу і не будуть хрустіти. Правда, тут багато що залежить і від якості самих чіпсів. Теоретично підходять чіпси будь-якої марки, лише б вони були не надто крихкими і ламкими. Багато господинь віддають перевагу чіпсам «Принглс» (Pringles) – вони відрізняються особливою міцністю, так як представляють собою не просто тонкі картопляні скибочки, а своєрідне хрустке картопляне печиво з додаванням пшеничного борошна.

Інтерпретацій сирної начинки, яка поміщається в чіпси, існує просто море. Ми почнемо з самого популярного і простого поєднання – сиру, майонезу і часнику. Тут же будуть фігурувати і помідори – вони додадуть закуски свіжу, соковиту овочеву нотку. Сир, зрозуміло, повинен бути твердих сортів.

Продукти:

  • сир – 180-210 г;
  • часник 3 зубчики;
  • зелень;
  • майонез – 1 ст. ложка;
  • картопляні чіпси (будь-якої марки) – 1 упаковка;
  • зелені оливки (без кісточки) – 70 г;
  • темні маслини (без кісточки) – 80 р.
  • Незважаючи на те, що процес приготування сирної закуски з чіпсами простий до неможливості, у нього теж є певна послідовність. Перший етап – маніпуляції з помідорами. Моєму їх в прохолодній воді, обтираем серветкою і нарізаємо дрібними кубиками. Сік, що утворився з нарізаних помідорів акуратно зливаємо.

    Шматочок сиру натираємо на тертці з дрібними отворами – вийде ніжна, повітряна стружка.

    Зелень промиваємо під проточною водою, а часник очищаємо від лушпиння. Часник і зелень як можна дрібніше подрібнюємо ножем, буквально перетворюючи їх у крихту. Зубчики часнику, до речі, можна подрібнити і іншими способами – потерши на тій самій дрібній тертці або розчавивши спеціальним пресом («часничницею»).

    Всі інгредієнти перемішати і заправити майонезом – в результаті у вас повинна вийти пластична, досить ніжна кремоподібна маса.

    Отриманою масою дати постояти хвилин 6-7, для того щоб часник і зелень віддали їй свій аромат і смак. Беремо чіпси і на кожен з них викладаємо трохи сирної начинки, намагаючись не надто перевантажувати картопляний скибочку. Зверху прикрашаємо цільними оливками і маслинами.

    Розкладаємо закуску на блюдо. Головне, щоб вона там не пролежала занадто довго, інакше від вологи, що міститься в сирної начинки, чіпси розмокнуть. Але ці ризики мінімальні – страва напевно дуже швидко буде з’їдено.

    Кілька додаткових ідей для закуски на чіпсах

    У сирну начинку можна додавати різні складові, і у всіх випадках вона буде радувати вас новими гранями смаку. Замість помідорів відмінними доповненнями до неї стануть:

  • зварене круто і дрібно нарізане яйце;
  • подрібнена зелень;
  • обсмажені дрібно порубані гриби;
  • крабові палички.
  • Квітень 29th, 2016 by

    Варто почитати: