Закуска «Мухоморчики»

Мухомори являють собою небезпеку тільки в лісі, але за святковим столом, на подушці із зелені виглядають нешкідливо, і дуже апетитно. Сьогодні пропоную вашій увазі оригінальну закуску, яка за складом і красі здатна конкурувати з будь-яким святковим салатом.

Ідея мухоморчиков з помідорів стара як світ, і я пам’ятаю, як мама готувала нам в дитинстві такі грибочки: капелюшок з помідора, прикрашена точками майонезу, а ніжка з яйця, пофарбованого в чайній заварці. Сьогодні запрошую вас, дорогі друзі, поринути разом зі мною в дитинство, і приготувати закуску «Мухоморчики» тільки вже в сучасній інтерпретації.

До речі, діткам така цікава закуска теж дуже сподобається – головне підібрати натуральні продукти. Отже, для приготування закуски, нам знадобляться

Склад:

  • варене яйце 3 шт.
  • шинка або варена курка 120 гр
  • сир 100 г
  • помідори-черрі 15 шт.
  • 1 довгий огірок
  • зелень
  • домашній майонез 1-2 ст. л

Приготування:

Яйця натерти на дрібній тертці. Шинку порізати на дрібні кубики (0,5*0,5 см). Сир натерти на дрібній тертці.

У мисці змішати яйце, сир, шинку, майонез.

Помідори-черрі розрізати навпіл.

Огірок нарізати кружками товщиною 0,5 див.

Зелень порубати і розкласти на сервірувальній тарілці. Поверх зелені розкласти кружечки огірка – це будуть підставки для «мухоморчиков».

З ветчинно-яєчно-сирної суміші сформувати кульку і приплюснути його зверху-знизу, вийде як діжечку, це і буде ніжка гриба. Посадити ніжку на огірочок.

Зверху «одягнути» капелюшок-помідорки і з майонезу зробити білі цятки (я для цього скористалася зубочисткою).

Приємного апетиту!

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: