Заготівля помідорів, помідори на зиму «Пальчики оближеш»

Смачні і соковиті помідори можна зберегти і на зимовий час. Наприклад, приготувати мариновані помідори на зиму. Цей рецепт дуже простий, а помідори стоять довго. Помідори на зиму по нашому рецепту вам обов’язково сподобаються.

Заготівля помідорів на зиму полягає у підготовці продуктів, і заливки їх маринадом.

Беремо помідори червоні, м’ясисті, пружні, ні в якому разі не зіпсовані. Інакше до зими їм не вистояти. Вимити помідори в теплій воді. Якщо помідори великі то ріжемо їх на кілька частин, якщо ні, то укладаємо в банки цілком по плічка, зверху покласти ще цибулю і часник.

Склад:

помідори;

цибуля ріпчаста;

часник;

рослинна олія;

вода – 3 літри;

чорний перець горошком;

сіль -3 ст. л.;

перець запашний;

цукор -7 ст. л.;

лаврове листя;

оцет столовий 9% – 1 стакан.

Рецепт приготування:

Підготуємо в першу чергу банки. Беремо банки будь-якого розміру, ретельно миємо з харчовою содою і промиваємо. Покласти шийкою вниз і дати стекти воді.

ріпчасту Цибулю чистимо, миємо й ріжемо півкільцями.

З часником чинимо так само чистимо і ріжемо кільцями.

Кладемо нарізану цибулю і часник на дно банки, вливаємо в кожну банку по 2-3 столові ложки рафінованої соняшникової олії.

Беремо помідори червоні, м’ясисті, пружні, ні в якому разі не зіпсовані. Інакше до зими їм не вистояти. Вимити помідори в теплій воді. Якщо помідори великі то ріжемо їх на кілька частин, якщо ні, то укладаємо в банки цілком по плічка, зверху покласти ще цибулю і часник.

Поставити стерилізуватися кришки для консервування. Налити води в каструлю, покласти в неї кришки і кип’ятити 15 хвилин.

Маринадних заливку готують в емальованому посуді або з нержавіючої сталі. У посуд, підготовлену для маринаду покласти цукор, сіль і додати потрібний об’єм води, поставити кип’ятити течениие10-15 хвилин. По закінченні кип’ятіння додати оцет і прянощі, після чого прогріти заливку на помірному вогні теченіе15-20 хвилин. Стежити за тим, щоб заливка не кипіла, так як при температурі кипіння оцтова кислота випаровується.

Залити банки з помідорами гарячою заливкою, щоб повністю покривала вміст, накрити стерилізованої кришкою, поставити для стерилізації в каструлю. На дно каструлі покласти складену в кілька шарів марлю або рушник, щоб банку не розкололася.

Стерилізувати протягом 12-15 хвилин з моменту, коли вода закипить. Після того як час стерилізації минув акуратно виймаємо банки, щоб не обпектися і закатати з допомогою закатывающей машинки.

Закатані банки поставити догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Помідори виходять, справді пальчики оближеш, зробіть, і воно стане улюбленою стравою на вашому столі.

ПРИЄМНОГО ВСІМ АПЕТИТУ!

Результат:

Квітень 26th, 2016 by

Варто почитати: