Юшка з коропа

Вуха – це рідкий прозорий супчик з риби. Колись ухою (як різновид терміна – юшкою) називали будь-суп. На Україні, в Польщі і ще деяких країнах і зараз так називають рідке перше блюдо. Пізніше назва «вуха» закріпилася саме за супом з риби. Вуха може бути приготована з одного виду риб, і тоді вона саме так і називається – стерляжья вуха, осетрова вуха, судачья вуха і т. д. Особливим видом юшки є так звана рибацька юшка, яка готується не так, як готується рибний супчик домашніми господарками. Рибалки ділять улов на дві частини і спочатку варять випатрану, але нечищену дрібну рибу. Вона вусі дає клейкість і навар. Потім дрібна риба виймається і додається ціла чи нарізана на шматки більш крупна риба.

Домашнім господаркам найчастіше вибирати не доводиться. Вони варять юшку з тієї риби, яка доступна. А доступна найчастіше та риба, яку можна купити в супермаркеті. Живого коропа в даний час можна купити практично в будь-якому великому магазині, а також на ринку.

Юшка з коропа.

Інгредієнти для юшки з карпа:
морква – 1 шт.,
цибуля – 1 шт.,
приправи для риби,
лавровий лист, сіль, перець, зелень.
Для приготування юшки нам потрібна голова, хвостова частина і кілька шматочків тушки риби. Основну частину тушки я використовувала для маринування, а що залишилося, використовую для юшки.

Голова, хвостова частина карпа.

В першу чергу ми зваримо овочі. Почистимо картопля, наріжемо його кубиками і помістимо в каструлю з водою.

Нарізаємо кубиками картоплю.

Вміст посолимо за смаком. Відразу ж додамо крупно порізану цибулину. Так само зробимо і з морквою.

Нарізаємо моркву.

Коли овочі будуть готові, додати рибу. Вона звариться дуже швидко, тому одночасно можна додати лавровий лист і приправи для риби.

Додаємо до варінні рибу.

В супчик готовий додамо зелень і перчик. Якщо немає свіжої зелені, можна обійтися сушеної.

Юшка з коропа.

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: