Як зварити пшеничну кашу

Для кого-то каша є улюбленим блюдом, все-таки дитячі спогади дають знати все подальше життя, а для кого-то це блюдо є чи не №1 у списку здорової і корисної їжі. Так, тут сперечатися не доводиться, каша зі злакових культур неймовірно корисна.

А в чому ж користь саме пшеничної каші? У тому, що це дієтичне блюдо сприятливо впливає на шлунково-кишковому тракті вкушаючого кашу з пшениці, на його судинах, м’язах, нервовій системі, зорі, здоров’я шкірного покриву. Загалом, для чоловічого організму цей продукт несе безперечну користь, а для жіночого і поготів.

Адже не секрет, що дами в усі часи бажають виглядати приголомшливо і мати струнку фігуру, навіть якщо для цього треба щось їсти (до речі, пшенична каша одна із самих низькокалорійних, так що можна не піклуватися про зайві сантиметри на талії). Крім того, довгожителі рекомендують вживати саме каші із злакових, ці люди на власному прикладі показують необхідність включення каш в щоденний раціон харчування.

Для приготування пшеничної каші нам знадобиться:

Склад:

Пшенична крупа – 1,5 склянки;
Вода – 3 склянки;
Соняшникова олія – 2ст.л.;
Сіль – за смаком.

Рецепт приготування:

Як ви вже зрозуміли, пшенична каша готується в пропорції 1:2, тобто на одну частину крупи береться дві частини води. Саме в цьому випадку каша вийде розсипчастим та без зайвої, непотрібної нам, юшки.

Приготування:

Почнемо з того, що поставимо в каструлі воду грітися, тому що нам потрібен окріп.

А самі тим часом відміряємо потрібну кількість крупи…

… і промиємо її – в глибоку миску або каструльку висипте належну кількість крупи і залийте водою – вода одразу стане брудною, перемішайте і акуратно злийте її. Заливайте і зливайте воду до тих пір, поки вона стане чистою.

У киплячу воду висипаємо промиту крупу. Солимо і накриваємо каструлю кришкою. Залишаємо варити на дуже повільному вогні. В принципі, кашу в процесі варіння можна і не помішувати, але я її перемішую, щоб не підгоріла.

Тим більше що де-то в середині приготування, коли крупа вже розбухне, але в каструлі ще залишиться трохи води, додаю олію. Можна додавати і вершкове масло, але так як наша сім’я не вживає продукти тваринного походження, то нам підходить саме соняшникову олію. «Кашу маслом не зіпсуєш» – стверджує народна мудрість. Якщо ви вирішили додати вершкове масло, то краще додайте його, коли каша буде повністю готова – можете покласти шматочок мала прямо в тарілку перед подачею на стіл.

Ще один варіант «підсолодити» життя пшеничної каші – це додати у процесі варіння смажену цибулю з морквою. Банальна зажарка зробить смак каші більш цікавим.

Все! Варіть до готовності, поки вода в каструлі не википить повністю.

Подавайте кашу з овочами або м’ясом.

Результат:

Квітень 23rd, 2016 by

Варто почитати: