Як зварити компот із заморожених ягід: вишні та абрикосів

Як добре влітку – все навколо зеленіє, колір і пахне, ринки рясніють всілякими дарами природи, в садах вишня поспіває і абрикоси, сливи та яблука. От можна було б наїстися всього цього до відвалу і впасти у сплячку, як ведмідь. До наступного врожаю. Дак адже немає, природа з нами, людьми, по-іншому розпорядилася – ми повинні подбати про зиму, і запастися в прок фруктами і овочами, щоб взимку, біля теплої грубки, згадувати про літо, попиваючи компотик із заготовлених фруктів, або поїдаючи пиріг з ароматним варенням.

Заморозка фруктів вважається найбільш корисною – адже при такому способі зберігання в ягодах і фруктах залишаються практично всі корисні речовини – а їх чимало в кожній ягідці. Тому, найкориснішим буде виконати влітку наступне: зібрати фрукти, промити, просушити, видалити кісточки, розкласти по пакетиках і відправити в морозилку на довге лежання. Там вони можуть до наступного врожаю досидіти.

Якщо ви вирішили взимку дістати ягідки і зварити з них ароматний і смачний компот , прислухайтеся до деяких порад:

– фрукти перед готуванням краще не розморожувати – вони при розморожуванні випускають сік, а разом з ним йдуть корисні вітаміни;

– не варіть компот на великому вогні – фрукти і ягідки в кашу перетворяться;

– пінку, утворену зверху, потрібно зняти, нічого корисного там немає;

– краще варити компот з декількох видів ягід і фруктів – він буде і смачніше й пахучіше, і колір його буде красивіше і оку приємніше;

– до компоту можна додати корицю або сік лимона – смак стане яскравішим і користі додасться;

– чим більше ягід кинете, тим насиченішим буде смак.

Отже, сьогодні буде варити компот з вишні та абрикосів, вони будуть один одного доповнювати і ми отримаємо прекрасний, насичений і ароматний напій, який з задоволенням вип’ють і ваші дітки. Користь від такого компотика очевидна, і не порівняти його смакові і корисні якості з коханою дітками пепсі або колою. Отже, почнемо.

Інгредієнти для компоту із заморожених ягід і фруктів:

  • заморожені вишня і абрикос;

    – вода;

    – цукор;

    – кориця.

В цей компот ми лимонний сік додавати не будемо, так вишенька і так кислинку має свою, так і у абрикоса, навіть самого солодкого, цього смаковий компонент також присутня.

Кількість визначається вашим смаковим перевагою, так що сьогодні ніяких пропорцій називати не буду, просто самі будемо пробувати і орієнтуватися на смак.

Як варити компот з заморожених ягід і фруктів:

Отже, наливаємо воду в каструлю. Візьмемо, приміром, 5 літрів води. Кидаємо туди цукор (я кладу на таку кількість 1,5 склянки, ви орієнтуйтеся, як вам більше подобається).

Коли закипить вода, виймайте з морозилки пакетики з фруктами і відправляйте в каструлю.

Фруктів кладіть так, щоб повністю покрили вони дно, притому, чим більше буде шар фруктів, тим, природно, буде більш насичений і яскравий смак. Але – не всі люблять занадто багатий відтінок напою, тому виходьте з своїх уподобань.

Далі чекаємо, поки закипить компот, знімаємо пінку, додаємо трохи кориці (якщо ви її любите, звичайно), якщо ні – цей етап пропускаємо. Даємо покипіти пару хвилинок, щоб яскравість фруктів розкрити і вимикаємо. Все, накриваємо кришкою і даємо компоту півгодини настоятися під кришкою, щоб всі яскраві компоненти ягід перейшли в юшку. І все – можна розливати по склянках і насолоджуватися божественним смаком.

І пам’ятайте – заморожені вами фрукти будуть куди корисніше імпортних покупних з супермаркету. І наостанок кілька порад:

Карта сайту

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: