Як зробити коктейль з буряка

Сьогодні поговоримо про те, як зробити коктейль. І не просто собі коктейль, а коктейль з буряка (!). Цей рецепт є продовженням нещодавно опублікованій закуски з буряка.

Не знаю як вам, а мені подобається дивувати своїх гостей. Згідно з останніми дослідженнями британських учених вплив соку буряка на людський організм подібно до природного допінгу. Він корисний своїми антиоксидантними властивостями і багатий на мінеральні солі і вміст вітаміну Ст.

Тому пропоную приготувати такий природний енергетик.

як зробити коктейль

Інгредієнти

(на 6 порцій)

  • 500 мл бурякового соку
  • 200 мл горілки (можна замінити яблучним соком)
  • 100 мл апельсинового соку
  • Сіль, перець

Приготування

Звісно, для цього коктейлю потрібно використовувати тільки свіжовичавлені соки, і коктейль повинен негайно выпиваться, щоб не втратити своїх корисних властивостей.

Отже, для початку помити і почистити буряк. Зробити з неї сік у соковижималці.

інгредієнти

Потім зробити свіжовичавлений сік з апельсина.

апельсиновий сік

В шейкер додати буряковий сік, горілку, апельсиновий сік, посолити, поперчити і добряче потрусити.

шейкер

Розлити в склянки, в які попередньо розкласти кубики льоду.

Прикрасити половинками апельсина.

Для безалкогольного варіанти горілку можна замінити свіжовичавленим яблучним соком, але все одно посолити і поперчити, щоб з’єднати коктейль.

Виходить смачно. У такому холодному вигляді буряковий сік легко і м’яко п’ється. Після нього, і правда, відчувається прилив енергії.

І не забувайте, що випиваючи буряковий сік, ви можете поліпшити колір обличчя, пам’ять, травлення і обмін речовин, зміцнити імунну систему і підвищити опірність організму інфекційним захворюванням. Тому якщо не в такому варіанті, як я пропоную сьогодні, то в звичайному, у вигляді соку дуже рекомендую. Хоча, у нього теж є свої протипоказання. Наскільки мені відомо, якщо проблеми з нирками, то тільки після консультації з лікарем.

Ну, а якщо вам для вечірки або посиденьок, навіть не думайте! Дивуйте своїх гостей!

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: