Як замаринувати гриби печериці

Як замаринувати гриби печериці

Мариновані шампіньйони – це чудова святкова закуска, яка завжди буде до речі на будь-якому столі. Готуються такі грибочки до непристойності просто, чим і підкорюють серця багатьох сучасних господинь.

Отже, готуємо домашні мариновані шампіньйони!

Інгредієнти:

– шампіньйони – 2 кг;

– ріпчаста цибуля – 4 шт.;

Для маринаду:

– вода – 100 мл;

соняшникова олія – 50 мл;

оцет – 120 мл;

цукор – 2 ст. л.;

сіль – 2 ч. л.;

коріандр мелений – 2 ч. л. з гіркою;

чорний перець горошком – 10 шт.;

8 горошин запашного перцю;

лист лавровий – 10 шт.

1. Отже, як замаринувати гриби печериці в домашніх умовах? Першим ділом, добре гриби промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Чекаємо закипання води і проварюємо хвилин 10. Потім потрібно зняти каструлю з грибами з вогню, зливаємо гарячу воду і промиваємо шампіньйончики холодною водою.

Як замаринувати гриби печериці

2. Далі приготуємо маринад. Для цього змішуємо всі інгредієнти маринаду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Як замаринувати гриби печериці

3. Потім знімаємо наш маринад з вогню і залишаємо його остигати приблизно на годину.

Як замаринувати гриби печериці

4. Цибулю подрібнюємо чверть-кільцями.

Як замаринувати гриби печериці

5. Додаємо цибулька в маринад.

Як замаринувати гриби печериці

6. Потім додаємо гриби і перемішуємо.

Як замаринувати гриби печериці

7. Ставимо наші грибочки під гніт (для цього цілком підійде банку з водою) і залишаємо маринуватися на 5 годин.

Як замаринувати гриби печериці

8. Ось і все, мариновані печериці готові! Можна дегустувати!

Як замаринувати гриби печериці

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: