Як вибрати сушарку для овочів – дегидратор

Продукти харчування займають одне з найголовніших місць в нашому житті, тому вони повинні бути натуральними і максимально корисними. Якщо ви стежите за тим, щоб на вашій кухні були тільки корисні продукти, вам просто необхідно купити сушарку для овочів і фруктів – дегидратор.

Дегидратор – це електричний кухонний прилад, в народі його називають сушаркою, який призначений для вилучення вологи з продуктів методом сушіння. Ця чудо-техніка відкриває великі можливості! З його допомогою ви зможете сушити овочі, фрукти та зелень, готувати пастилу, в’ялити рибу, м’ясо і ягоди, а також готувати домашній йогурт.

Сушарки для овочів і фруктів бувають двох видів – конвекційні та інфрачервоні. Інфрачервоні прилади висушують продукти за допомогою спеціальної лампи, але із-за високої вартості їх не часто зустрінеш на рядовий кухні.

Ми розглянемо “дегидраторы” другого виду – конвекційні. Ці прилади розігрівають повітря за допомогою спіралі і діляться відповідно на дві категорії – з круглою або прямокутною формою корпусу.

У чому переваги і недоліки кожного з типів конвекційного дегідратору розглянемо нижче.

Дегидратор з прямокутною формою корпусу – висушує продукти методом прямого горизонтального обдування від задньої стінки приладу до передньої. Має вигляд стандартного духової шафи з кількома ярусами піддонів для сушіння.

Плюси:

– Квадратний дизайн збільшує площу сушіння на 30%.
– Зручно вставляти і виймати піддони, а також за бажанням частково заповнювати сушарку або розміщувати об’ємні продукти.
– Сушарка має вбудований таймер, можливість вибору програм дегідратації.

Мінуси:

– Вимагає певного місця на кухні нарівні з мікрохвильовою піччю або духовою шафою.
– Висока ціна в порівнянні з сушаркою вертикального охолодження.

Дегидратор з округлою формою корпусу – дегидрирует продукт способом вертикальної сушіння. Вентилятор знаходиться в нижній частині, а розігріте повітря розподіляється по порожнини приладу завдяки повітряним каналам. Піддони розташовуються вертикально за принципом дитячої пірамідки.

Плюси:

– Можливість розширити кількість піддонів для сушіння – придбати додаткові ємності до базової комплектації.
– Володіє компактною формою корпусу, легко розбирається і збирається.
– Має мінімальну вартість серед конвекційних дегидраторов.

Мінуси:

– Нерівномірна ступінь просушування продуктів. З-за особливого стану нагрівального елемента продукти нижнього піддону готуються швидше, ніж продукти верхнього.
– Кругла форма корпусу і наявність великого центрального отвору зменшує площу сушіння.
– Немає можливості візуально контролювати процеси. Для того, щоб перевернути продукт необхідно повністю розбирати конструкцію з піддонів.

Сподіваємося, що стаття допомогла Вам визначитися з вибором ідеального обладнання для сушіння!

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: