Як швидко зварити овочі

Часто трапляються такі моменти, коли необхідно в мінімальні терміни зварити овочі. І не у всіх під рукою знаходяться скороварки і в хід можна пустити тільки каструлю і воду. Але існують секрети, використовуючи які, процес варіння деяких овочів можна значно скоротити.

Як швидко зварити картоплю

Отже, почнемо з картоплі, що є самим популярним овочевим гарніром.

Щоб він не втрачав містяться в ньому вітамінів, опускати його потрібно вже закипілу воду. При варінні на сильному вогні можна отримати сирі всередині бульби. Краще поступити наступним чином. Опускаємо картоплю в киплячу, вже посолену воду з додаванням кількох ложок вершкового масла. Вогонь при цьому потрібно зменшити. Жир, що утворюється на поверхні, стане захисною плівкою, яка допомагає бульб варитися в кілька разів швидше.
Ну, і не варто забувати, що чим дрібніше порізаний картопля, тим швидше він звариться. А цей салат з картоплею різноманітить ваше меню в пост.

Як швидко зварити буряк

Досить корисною є зварена буряк. Але часу на це потрібно дуже багато. Скоротити процес приготування до 30-40 хвилин можна кількома способами.
Головне пам’ятати, що перед варінням не можна видалити шкірку, так як в іншому випадку з коренеплоду витече сік. Досить добре промити її під проточною водою.
Для збереження гарного яскравого кольору буряка, після того, як вода закипить, в неї можна додати чайної ложки оцту і трохи цукру. Можна замінити це лимонним соком.
Ні в якому разі не потрібно солити воду перед варінням, так як це тільки продовжить процес приготування на більш тривалий час.
Вода повинна на 5 сантиметрів покривати коренеплід. Тому воду потрібно регулярно підливати.
Аналогічно приготуванню картоплі, можна прискорити процес варіння буряків, додавши у воду рослинне масло. Обов’язково спробуйте смачний салат з вареної буряком.

Як швидко зварити кукурудзу

Для варіння кукурудзи в качанах потрібно брати широку глибоку каструлю, має товсті стінки. І обов’язково закривати при приготуванні її кришкою. Солити не потрібно. Це зробить качани твердіше і збільшить час варіння.
Кукурудза опускається в каструлю таким чином, щоб вона перебувала там вільно, і заливається холодною водою. Для збереження ніжності і поживних речовин, вогонь варто робити невеликим, а кришку тримати щільно закритою.
Відомі способи і прискорення варіння бобових сортів. Каструлю, в якій вариться квасоля, закривати кришкою не рекомендується щоб уникнути придбання нею темного кольору. Воду наливати потрібно в 2 рази більше, ніж в каструлі знаходиться квасолі. Це прискорить процес приготування. Сіль додається в самому кінці варіння. Пам’ятайте, що в недовареної фасолі міститися речовини, здатні привести до отруєння. Існує закономірність, що кольорові боби швидше варяться. Постійно доливайте выкипевшую воду. Причому вона повинна бути холодною. Перепад температури прискорить процес варіння. Можна в процесі варіння повністю поміняти воду гарячу на холодну і знову довести до кипіння.

Як швидко зварити горох, квасоля та інші бобові

Якщо на початку варіння гороху або квасолі покласти в воду зовсім трохи соди, це так само послужить прискоренням процесу приготування. Але соди повинно бути зовсім трохи, інакше боби розваряться. На завершальному етапі варіння у розчин можна додати лимонний сік, який нейтралізує соду.
При додаванні у воду рослинного масла, можна отримати в результаті еластичні боби. Відварна квасоля просто незрівнянна в салаті з квасолею і м’ясом.

Квітень 17th, 2016 by

Варто почитати: