Як приготувати соус для спагетті

spaghetti-sauce-m

Всім відомо, що найбільш поширеною стравою італійської кухні є макарони. Зазвичай вона подається з соусом.

Пасту приготувати досить просто, а от приготування соусу може викликати у вас певні труднощі.

Існує дуже велика кількість різних соусів. Як правило, вони подаються до різних страв.

Соуси можна приготувати різними способами і використовуючи різні інгредієнти. Ми розглянемо, як приготувати соус для спагетті. Візьмемо кілька найпоширеніших варіантів.

Томатний соус для спагетті

Інгредієнти для томатного соусу:

  • Оливкове масло
  • Мелений перець або перець чилі
  • Свіжий базилік
  • Свіжі або консервовані помідори.

Рецепт томатного соусу для спагетті

Розглянемо найбільш простий варіант приготування томатного соусу для спагетті. Для цього нам необхідно налити 1 столову ложку оливкової олії в сковороду, додати нарізані свіжі або консервовані помідори, мелений перець або дрібно порубаний перець чилі. Варити все протягом 5 – 6 хвилин, помішуючи час від часу. Після цього додати кілька листочків базиліка і зняти соус з вогню.

Сирний соус для спагетті

Тепер розглянемо рецепт соусу для спагетті з використанням сиру. Для його приготування нам знадобляться:

  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 3 столові ложки борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/8 ч. л. меленого перцю
  • 1 1/2 склянки молока
  • 1 стакан тертого сиру.

Приготувати сирний соус для спагетті можна наступним чином:

Розтопіть вершкове масло, зніміть його з вогню. Додайте борошно і приправи. Все ретельно перемішайте. Потім починайте поступово вливати молоко, постійно помішуючи. Поставте суміш на плиту. Варіть на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. Потім додайте тертий сир. Варіть сирний соус для спагетті на слабкому вогні протягом 5 хвилин. За цей час сир розплавиться, і ви отримаєте однорідну масу.

Сирний соус для спагетті можна подавати не тільки з макаронними виробами, але і з овочами.

Спагеті можуть також добре поєднуватися і з вершковим соусом. Розглянемо, як приготувати вершковий соус для спагетті.

Вершковий соус для спагетті

Щоб приготувати вершковий соус вам знадобиться:

  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 склянку молока
  • 1/2 склянки тертого сиру
  • Сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування вершкового соусу для спагетті:

Як ми бачимо, інгредієнти для приготування вершкового соусу для спагетті, аналогічні описаним сирного соусу. Готується вершковий соус для спагетті також аналогічним чином.

Розтопіть вершкове масло на повільному вогні в широкій каструлі або глибокій сковороді. Додайте борошно. Все ретельно перемішайте. Далі починайте, помішуючи, вливати молоко. Приправте сіллю і перцем за смаком. Варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин.

Якщо ваш вершковий соус для спагетті вийшов дуже густим, додайте трохи молока. Якщо ж вершковий соус для спагетті занадто рідкий, додайте борошна.

Полийте приготованим соусом спагетті. Зверху посипте тертим сиром.

Грибний соус

Спагетті з грибним соусом – це ще одне класичне поєднання, характерне для італійської кухні. Як приготувати грибний соус для спагетті?

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1/2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 250 грам грибів
  • 1 стакан жирних вершків
  • Сіль і перець за смаком
  • Трохи тертого сиру.

Приготування грибного соусу для спагетті:

У великій каструлі на сильному вогні нагрійте оливкову олію. Додайте подрібнену цибулю і часник. Смажте протягом 1 хвилини, поки цибуля не стане напівпрозорим.

Гриби очистіть і подрібніть. Для приготування грибного соусу для спагетті підійдуть будь-які гриби. Однак лісові гриби дадуть більше аромату.

Додайте подрібнені гриби в каструлю, смажте близько 5 хвилин. Після цього влийте вершки, зменшіть вогонь і варіть близько 5 хвилин, або поки соус не почне густіти. Приправте сіллю і перцем за смаком.

Полийте грибним соусом для спагетті заздалегідь приготовані макаронні вироби. Зверху посипте тертим сиром.

Ми розглянули кілька рецептів соусу для спагетті, і тепер знаємо, як приготувати соус для спагетті. Щоб заощадити свій час, ви можете заздалегідь приготувати кілька різних соусів і заморозити їх.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: