Як приготувати рис для суші

Якщо ви вирішили приготувати суші в домашніх умовах, то перше, з чим вам доведеться зіткнутися, це як приготувати рис для суші. Завзяті поціновувачі суші будуть стверджувати, що рис для суші має бути особливого японського сорту, а приготування рису в пароварці, або рисоварці зробить смак суші максимально наближеним до японського. Але, таким твердженням можна було слідувати кілька років тому, коли приготувати суші вдома було з області фантастики, і щоб скуштувати страви японської кухні, треба було обов’язково йти в ресторан. Отже, перш ніж приступити до приготування суші та ролів будинку, потрібно знати наступне:

1. Рис для суші повинен бути круглозернистий, з великим відсотком клейковини. Ідеальними для приготування суші вдома будуть японські сорти рису Nishiki, Kahomai, Maruyu, Kokuho, Minori, але нічого страшного, якщо ви купите рис вітчизняного виробника з позначкою на упаковці «Рис для суші» якість суші та ролів від цього не постраждає.

2. Скільки потрібно рису? Досвідченим шляхом мною встановлено, що на двох чоловік досить 250 грамів сирого рису. Якщо готуєте рис на чотирьох осіб, відповідно рису беремо 500 грам.

3. Перед тим як варити рис для суші, його потрібно обов’язково кілька разів промити в холодній воді, до тих пір, поки вода не стане прозорою.

4. Скільки потрібно води, щоб зварити рис для суші? Якщо ми готуємо рис для суші, то потрібно наливати на 1/5 більше води більше, ніж рису, в нашому випадку це 300 грам (250 гр (міра рису)/5 =50 (1/5 заходи рису); 50+250 = 300 (кількість води для рису).

5. Заливаємо рис холодною водою, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і залишаємо варитися ще 10-13 хвилин. Далі зняти рис з вогню, і дати йому постояти під закритою кришкою 15 хвилин.

6. Заправка для рису для суші.

На 250 гр рису нам знадобиться інгредієнти:

  • рисовий оцет 25 мл (якщо немає рисового оцту, можна замінити соком лимона, або звичайним нашим оцтом, розведеним водою)
  • цукор 15 г (2 чайних ложки)
  • сіль 5 г

Змішати всі інгредієнти заправки, щоб вони розчинилися. Коли рис охолоне, влити заправку, і ретельно перемішати дерев’яною лопаткою, щоб вся заправка рівномірно розподілилася по рісу.

Ось і все, тепер ви знаєте як варити рис для суші, і як приготувати рис для суші, використовуючи заправку. Вдалих вам кулінарних експериментів!

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: