Як приготувати майонез з перепелиних яєць

Напевно, сьогодні не знайдеться на планеті жодної людини, яка б не пробував майонез хоча б раз у житті. Тільки те, що сьогодні продається в магазинах мало схоже на оригінальний продукт. І як бути? Зробити вдома самому, так як готувати майонез з перепелиних яєць в домашніх умовах дуже легко.

Майонез – один з улюблених соусів по всьому світу. Він настільки звичний нам, що більшість навіть не підозрює, з якою цікавою історією пов’язано його створення. Під час облоги британцями міста Маон з продуктів у жителів залишилися лише яйця і оливкове масло. А знаті швидко набридли омлети і яєчня. Але місцеві кухарі не розгубилися і з’єднали ці продукти зі спеціями, отримавши новий соус. Так Маон витримав облогу, а світ дізнався рецептуру, як готувати домашній майонез.

Історія ця вже забута, а майонезом сьогодні нікого не здивуєш. Сучасна промисловість зробила цей продукт доступним будь-якому гаманцю. Але,як це часто трапляється, ставши масовим загальнодоступним продуктом, майонез втратив свої властивості. Виробники, бажаючи заощадити, часто замінюють натуральні яйця і масло на більш дешеві аналоги, додають консерванти, підсилювачі смаку. Тільки такий продукт вже не можна назвати корисним. Краще зробити його самому, так як готувати домашній майонез дуже просто.

Для приготування 200 г майонезу вам знадобиться 9 жовтків перепелиних яєць, 150 мл оливкової олії, 1 ст. ложка гірчиці, 5 чайних ложок лимонного соку, 0,5 чайних ложок цукру і солі. Жовтки збиваються з гірчицею, сіллю і цукром. Не припиняючи збивання, буквально по краплі додаємо масло. Тут головне не поспішати, інакше можна все зіпсувати. Як тільки маса стала однорідною, можна додати масло, що залишилося. В кінці додаємо лимонний сік.

Знаючи, як зробити домашній майонез, рецепт його приготування обов’язково потрібно випробувати. Зроблений зі свіжих продуктів своїми руками він буде ексклюзивний як за смаком, так і за користь. Бажано використовувати саме перепелині яйця. Відомо, що вони багатші вітамінами і мінералами, ніж курячі. До того ж яйця перепілок не схильні сальмонеллезу. В іншому ж рецепт можна видозмінювати за своїм смаком.

А ось, як зробити соус із майонезу до м’яса або в салат, нехай підкаже вам ваша фантазія. Додайте часнику і сиру, які дуже навіть смачні у цій закусці, і це буде заправка для салату Цезар. Можна приготувати Татарський соус. Для нього майонез кладуть дрібно нарізані маринований огірок, зелень і цибулю. Його дуже добре подавати разом з м’ясом.

І останнє, що хотілося б відзначити. Простота приготування майонезу з перепелиних яєць в домашніх умовах сьогодні ще пов’язана з появою сучасної техніки. Так, як зробити майонез в блендері, міксером або комбайном, набагато простіше, ніж збивати звичайним віночком. Тому якість готового соусу сьогодні не залежить від майстерності кухаря, а тільки від вихідних продуктів.

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: