Як приготувати каштани

Каштани здавна були одним з найулюбленіших делікатесів європейців. Зрілими каштани стають в осінній період, і тоді вони стають вкрай затребувані покупцями. З каштанів готують найрізноманітніші страви, але особливо припали до смаку жителям Європи смажені каштани. Їх готують повсюдно під час Різдва в кінці грудня, то це дуже смачне, ситне і солодке ласощі.

Каштани не всі їстівні, і потрібно відрізняти їх від диких каштанів, які часто ростуть на вулицях міст. Сорти, які можна їсти, ростуть на Кавказі, в Азербайджані і Вірменії. Багата каштанами та європейська земля. Особливо цінуються каштани з Сицилії. Добірні імпортні каштани більше схожі на мандарин, ніж на каштан, яким ми звикли його бачити. Мова йде не про смакових якостях, а про розмірах. На російських ринках і в супермаркетах каштани також починають продавати восени.

Його попередньо чистять і обробляють щіточкою, щоб видалити плівки і бруд, а потім смажать або варять. Це найпростіше, що можна приготувати з цього корисного і смачного горіха. Перед смаженням їх потрібно трохи надрізати по плоскому боці, інакше вони будуть вибухати. Використовувати сковороду для смаження можна будь-яку, крім тефлонової. Насипте приготовані каштани на сковороду, прикрийте кришкою і чекайте результату. Якщо ви бачите, що вони вже готові лопнути, значить, їх можна їсти, причому, неодмінно, в гарячому вигляді.

А ось деякі цікаві страви, які готують з каштанів:

Десерт з каштанів

Цим незвичайним блюдом ви легко здивуйте і восхитите своїх гостей.

Спершу каштани потрібно добре очистити. Це робиться так: на вимитих каштанах робиться хрестоподібний надріз і їх поміщають в духову шафу на деку. Температура повинна бути високою – 200 градусів. При такому гарячому впливі шкірка тріскається і легко зчищається. Ядерця каштанів відварюють хвилин п’ять, кладуть у жаростійкий посуд, де змішують їх з вершковим маслом і цукром. Тепер можна поставити їх у духовку запікати 20 хвилин. Коли каштани подають до столу, їх змочують коньяком і підпалюють.

Пудинг каштановий

Це чудове ніжне і солодке блюдо, яке сподобається і дітям і дорослим.

Відваріть очищені ядра каштанів у молоці до повного приготування. Навіть краще, якщо каштани трохи розваряться. Остудіть їх і протріть через сито. В отримане пюре покласти цукор і долийте трошки молока.

Тепер розітріть масло з борошном, додайте в каштанову масу, закип’ятіть і охолодіть. Збийте жовтки, введіть в них збиту піну з білків. Тепер змішайте каштанове пюре з яйцями і випікайте пудинг. Для цього потрібно намазати маслом і посипати сухарями форму для пудингу, викласти в неї масу і відправити в духовку на 45 хвилин. При бажанні пудинг при подачі до столу поливають улюбленим солодким соусом.

Крім десертів з каштанів готують супи, пюре, салати, каштани йдуть на гарнір до страв з риби і м’яса. Ви можете поекспериментувати з цими смачними плодами, як вам захочеться.

Квітень 18th, 2016 by

Варто почитати: