Як проростити пшеницю на підвіконні

Проросла пшениця – це джерело вітамінів, мінеральних речовин, незамінне джерело клітковини, а також вірний помічник на шляху здорового харчування.

Вона може стати відмінною складовою вітамінних салатів, коктейлів, соків. В магазині зелень пшениці практично неможливо знайти. Але її легко можна виростити у себе на кухні. Крім того, паростки пшениці мають чудовий декоративний вигляд: шматочок зеленого газону в міській квартирі – це просто диво!

Як проростити пшеницю в домашніх умовах

Готуємо насіння:

для пророщування Зерна пшениці можна придбати в магазинах, що спеціалізуються на продажу продуктів здорового харчування або в веганских крамницях. Пшеницю, призначену для корму худоби або посадки в промислових масштабах, для пророщування не підходять – зерна оброблені спеціальними хімічними складами абсолютно шкідливим для організму.

Перед посадкою насіння необхідно замочити на добу в відстояною воді кімнатної температури. Після того як ви вперше заллєте пшеницю водою, деякі зерна спливуть; їх необхідно видалити для пророщування вони не придатні.
Кількість насіння залежить від обсягу обраної посуду для посадки – зерна повинні рівномірно покривати дно ємності.

Готуємо грунт:

Для вирощування пшениці на підвіконні добре підходить широка плоска ємність з невисокими бортами. Виготовлена вона може бути з різних матеріалів, але перевага віддається керамічному посуді.

Садимо:

Дно ємності для посадки засипаємо шаром землі товщиною близько 1 сантиметра. Попередньо замочені і промиті насіння акуратно змішуємо з землею і рівномірно розподіляємо по дну посуду, злегка зволожуємо. Чашу з пшеницею розміщуємо на добре освітленому вікні. Зелені паростки з’являться приблизно на 4-5 день.

Доглядаємо:

З-за відсутності дренажних отворів є ймовірність загнивання корінців, тому полив необхідно проводити методом обприскування у міру підсихання грунту.

Підрослу зелень необхідно регулярно підрізати, залишаючи довжину від кореня близько 2-3 сантиметрів. Від регулярних підрізань зелень незабаром змінить колір з зеленого на темно-зелений, а листя стануть жорсткими. Така пшениця вже непридатна для вживання в їжу. Ви можете видалити старі рослини і замінити їх свіжими, а можете залишити шматочок газону для прикраси інтер’єру і очищення повітря в приміщенні.

Також рекомендуємо спробувати салат з пророщеною пшеницею.

Квітень 16th, 2016 by

Варто почитати: