Як правильно готувати креветки

Смак правильно приготовлених креветок чудовий, до того ж цей продукт дуже корисний для нашого з вами організму. У його складі є вітаміни A, D, Еи B12, кальцій, сірка, калій, фосфор і цинк, велика кількість білка і зовсім немає жиру і вуглеводів. Якщо у вас дефіцит йоду, морепродукти повністю заповнять його недолік у вашому організмі. Приготування креветок не займе багато часу, їх не потрібно довго смажити або варити. Якщо ви це правило не будете дотримуватися, вони вийдуть жорсткими. Ну що, давайте почнемо вчитися готувати креветки правильно, без втрати їх смаку і аромату.

Для початку вам потрібно вибрати креветки, уважно вивчайте етикетку, є можливість придбання поганої якості продуктів.

Намагайтеся купувати креветки хорошої якості.

Хороші креветки повинні бути із загнутим хвостиками, якщо вони розігнуті, то морепродукти були заморожені вже зіпсованими. Якщо на тільце креветок ви побачили чорні плями, відразу відмовтеся від покупки, також, якщо вони виглядають сухими. Якщо в пакеті з товаром ви виявили сніг, то даний продукт размораживался кілька разів, що говорить про його низьку якість, так і можливості їх непридатності після даних дій в їжу. Креветки з чорними головами – хворі особини, з зеленими немає, вони просто харчувалися певним видом планктону, цього лякатися не слід.

Якщо ви хочете використовувати креветки для приготування салату, то для початку вимочити їх у крижаній воді, чистка в даному випадку полегшиться. Панцирі видаляються легше у свежеразмороженных креветок. Якщо ви купили досить великий вид креветок, то відразу видаліть кишкову вену, так як вона псує смак.

Перед приготуванням креветок ви побачите, що вони покриті невеликим шаром льоду, покладіть в друшляк і обдайте гарячою водою або просто розморозьте природним чином. Після того як ви очистили морепродукти, викладіть їх в каструлю і залийте гарячою водою, приготування займе у вас не більше 10 хвилин, не потрібно їх кип’ятити!

Пропонуємо вашій увазі два варіанти приготування креветок.

Креветки з приправами.

Креветки з приправами.

В даному випадку креветки не потрібно розморожувати. Помістіть їх в каструлю і залийте водою, бажано гарячої і доведіть до кипіння. Приправте креветки гвоздикою, лимонним соком і перцем, кількість приправи на ваш смак. До даного страві можна додати тертий часник і пасту томатів, вийдуть дуже пікантні смакові якості.

Креветки смажені на оливковій олії з ароматом часнику.

Для приготування цієї страви вам знадобляться тигрові креветки, бажано, щоб вони були з панцирами і без голови. Приготуйте масло оливок, тертий часник і трошки солі. Попередньо розморозьте креветки, ретельно промийте у воді і як можна дрібніше поріжте. Сковороду ставите на плиту і розігріває в ній масло оливок, смажите часник. Тепер додайте креветки і смажите їх з двох боків до появи оранжевого відтінку. Як морепродукти будуть готові, викладайте їх на газетку або рушник з паперу, зайве масло має піти.

Смажені тигрові креветки.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: