Яблучка з черв’ячками на Хеллоуїн рецепт з фото

Одним з найвеселіших свят для західної дітвори є Хеллоуїн, а останнім часом зустрічати і святкувати його почали і росіяни. Відзначають його в ніч з 31-го жовтня на 1-е листопада.

Ця ніч вважалась особливою у кельтських народів, так як за повір’ям, саме в цей час і тільки раз у році відкривався прохід між світами живих і мертвих. Кельти і поклали початок самого «страшного» свята в усьому світі.

Намагаючись убезпечити себе від тіней померлих родичів, живі вбиралися в звірині шкури, палили ритуальні багаття, вимовляли заклинання і приносили дари духам, щоб умилостивити їх і пом’якшити гнів.

Святкування Дня всіх Святих для Росії не має таких глибоких коренів, як для Заходу, але ми ж теж не проти повеселитися, вбратися в страшні персонажі казок і міських легенд, приготувати страви-страшилки і обдаровувати ними маленьких пустунів-діточок, які обов’язково постукає до нас в будинок. А не пригостиш, ну тоді тримайся! Вранці ти не можеш вийти з дому, бо як тебе обов’язково підіпре, а якщо і вийдеш, то відразу не заїдеш – машина то твоя вымазана помідорами, та тухлими яйцями.

Тому частуванням потрібно запасатися обов’язково. Можна наготувати різноманітних печенюшек у формі павуків, мумій і тому подібному, напхати яблука «черв’яками», приготувати «очі» – цукерки і все, на що вистачить фантазії.

Щоб прикрасити яблука черв’яками, достатньо в свіжому фрукті зробити дірочки і вставити в них яскравих черв’ячків з мармеладу, але це вже зовсім швидкий варіант, куди цікавіше і корисніше приготувати запечені яблука з різними начинками і зробити з них імітацію червивого фрукта.

Потрібні яблука і складові для начинок, наприклад:

Склад:

– мед + горіхи;

– сметана + родзинки +цукор;

– мед + кориця;

для прикраси мармеладні черв’ячки.

Як приготувати яблука на хелловін:

Рецепт приготування:

фруктів вичистити трохи серединки, верхівка яблука – це кришечка.

Горіхи дрібно порубати, яблуко налити мед, багато закладати не потрібно, так як в процесі запікання він буде сильно пінитися і в результаті зовнішній вигляд частування може постраждати. На мед покласти горіхи і прикрити яблуко зрізаною верхівкою.

Для сметанною начинки змішати всі інгредієнти і заповнити ними яблука.

Наступна начинка пряна, медова: яблуко налити трохи бджолиної солодощі і зверху посипати дрібкою кориці.

Запікати начинені фрукти 15-20 хвилин, температура близько 180 градусів.

Прикрасити яблука черв’ячками з мармеладу і помістити в індивідуальну прозору упаковку. Тепер, зачувши загрозу «витівка або частування» ви зможете відкупитися і зберегти собі життя.

Порада: черв’ячків потрібно садити на остигле яблуко, інакше прикраса прийме зовсім не святковий вигляд.

Святкування Хеллоуїна у нас асоціюється з ліхтарем з гарбуза, правильніше буде назвати «світильник Джека» – це одна з легенд, що належать до свята. Коли в Ірландії жив фермер, безпробудний п’яниця і картковий гравець. Продавши за кухоль елю свою душу дияволу, п’яничка примудрився того двічі обдурити. Коли беспредельник помер, вхід у рай для нього був закритий, так і диявол не відкрив перед ним ворота пекла, сказавши, щоб п’яниця забирався на всі чотири сторони. З собою у колишнього фермера була лише невелика гарбуз, зробивши з неї ліхтарик він досі поневіряється по темному світлі, звали того п’яничку Джек.

до Речі, в якості частування можна зробити ліхтарики з апельсинів: видаливши соковиту м’якоть, на шкірці вирізати лице і заповнити порожнину апельсина яким-небудь солодким желе, лампа Джека готова!

Не дивлячись на всі чарівність свята, не варто дозволяти дітям пізно повертатися додому, так як в цю ніч на вулицю виходять не тільки казкові персонажі, але і цілком реальні лиходії.

Результат:

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: