Відкритий пиріг з лимонним кремом

Цей чудовий відкритий пиріг з приємною кислинкою і дивно ніжним пісочним тістом, безсумнівно, сподобається любителям лимонної випічки. Особливу ніжність тісту надає використання в рецепті цукрової пудри.


Необхідні інгредієнти:

Інгредієнти для тіста:
пудра цукрова – 75 р.
борошно – 300 р.
розпушувач – 7-8 р.
яйце – 1 шт.
масло вершкове – 150 р.

Інгредієнти для лимонного крему:
сік лимона – 5-6 ст. л.
яйце – 2 шт.
пудра цукрова – 145 р.
вершкове масло – 30 гр.

Відкритий пиріг з лимонним кремом, приготування:

Крок 1.
Борошно, цукрову пудру, розпушувач змішати в чаші кухонного комбайна. Додавши масло, змішати ще раз.
Крок 2.
Вбити яйце. На високих оборотах замісити тісто.

Крок 3.
Загорнути тісто в плівку і покласти в холодне місце на п’ятнадцять хвилин.
Тісто.
Крок 4.
Приготувати крем. Змішати масло (попередньо розтопити), сік лимона, яйця, цукрову пудру.
Крок 5.
Отриману масу поставити на водяну баню. Помішуючи постійно, готувати близько п’яти-шести хвилин, поки маса трохи не загусне.
Робимо крем.
Крок 6.
Форму для випічки (бажано круглу) застелити пергаментом. Викласти у форму дві третини тіста. Розрівняти пальцями, формуючи дно і борти.
Крок 7.
На тісто викласти крем.
Крок 8.
З тіста, що залишилося, зробити прикрасу для відкритого пирога.

Крок 9.
Випікати близько тридцяти хвилин при 180С.
Відкритий пиріг з лимонним кремом.
Крок 10.
Пиріг готовий!

Жовтень 2nd, 2015 by

Варто почитати: