Великодня випічка. Солодке печиво

Сьогодні я хочу запропонувати вам дуже смачний рецепт великодньої випічки. Як зробити солодке печиво в домашніх умовах, я вам розповім далі докладно.

Традиційно до Великодня печуть солодощі, щоб прикрасити святковий стіл. Можна приготувати ошатне пасхальне солодке печиво, вирізане фігурною формою і прикрашене цукровою глазур’ю. Симпатичні букетики квітів у яєчній шкаралупі з бантиком – смачне і ароматне частування з солодкою хрусткою глазур’ю. Рецепт солодкого печива не складний. впорається кожна господиня. Ошатне солодке печиво підійде для невеликих подарунків у великодній тиждень. Отже, давайте з вами готувати за нашим рецептом пасхальної випічки, з фото вам буде зрозуміло як приготувати солодке печиво.

На приготування печива за цим рецептом пасхальної випічки знадобиться 1 годину 40 хвилин. З інгредієнтів, перерахованих у цьому рецепті солодкого печива, виходить 4 порції.

Для приготування пасхальної випічки нам знадобиться:

Для пісочного тіста:

вершкове масло – 110 р,

цукор тростинний – 50 г,

цукор – 40 г,

борошно – 210 г,

яйце (жовток) – 1 шт.

Для прикраси:

харчова фарба: синя, зелена, червона, жовта,

яйце – 1 шт.,

цукрова пудра – 185 р.

Спосіб приготування солодкого печива:

Для початку підготуємо продукти за рецептом солодкого печива. Змішуємо м’яке масло, тростинний і звичайний цукор, жовток сирого курячого яйця. Додаємо одну столову ложку прісної води. Змішуємо масу з пшеничним борошном.

Пісочне тісто вийде м’яким і пластичним, ставимо його на 10 хвилин в холодильник, щоб воно легше раскатывалось.

Вирізаємо по розміру, вказаному на малюнку (в міліметрах) лекало фігурного печива.

Із тонко розкачаного тіста вирізаємо 10 фігурних печива (товщина 6-7 міліметрів).

Випікаємо при температурі 180 градусів. Зазвичай для випічки тонкого печива достатньо 10 хвилин.

Прикрашати фігурні печиво з пісочного тіста будемо цукровою глазур’ю, ще її називають айсингом. До сирого яєчного білка поступово додаємо цукрову пудру. Глазур (айсинг) готова, коли маса стане однорідною, білої і густий. При нанесенні цукрової глазурі, коли кольору стикаються, потрібна проміжна сушка при кімнатній температурі протягом 10-20 хвилин, залежно від товщини шару глазурі.

На фігурних печене малюємо контур яєчної шкаралупи. Зафарбовуємо глазур жовтої харчової фарбою. Наповнюємо корнетик невеликою кількістю глазурі, зафарбовуємо яйця.

Змішуємо білу глазур з червоним харчовим барвником. Малюємо червоний тюльпан і стрічку з бантиком.

Змішуємо зелений колір, наповнюємо корнетик, малюємо листя і стеблинки.

Зафарбовуємо блакитний тюльпан.

На яйці розставляємо білі декоративні точки, залишаємо фігурні солодкі печива з прикрасою з айсинга до Великодня на 6 годин в теплій і сухій кімнаті. Прикрашені глазур’ю солодкі печива після висихання стають міцними, не бояться транспортування.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: