Варення зі смородини та малини

Літо час консервації адже взимку так хочеться трохи літа. Пропоную Вам смачне варення, яке не залишить жодного ласуна і любителів варення байдужим. Адже ми будемо варити варення з чорної смородини і малини.

Основним багатством в чорній смородині є аскорбінова кислота, яка дуже добре зберігається навіть при довгому зберігання.

Так само смородина містить вітаміни В1, В2. В9, К, Р, каротин, а так само багато органічних кислот і цукрів. У смородині багато солей магнію і заліза.

Малина дуже популярний і всіма улюблене ласощі, в ній сприятливе для людини поєднання кислот, цукрів і багато різних корисних речовин, для людини. Ягоди малини містять вітаміни А, В1, В2, В9, РР, С і бета-ситостерину. І найголовніше, що навіть після термічної обробки ягоди малини зберігають всі свої цілющі властивості, так що малина корисна як свіжа, так і у вигляді варення.

Ось з поєднання таких корисних ягід я пропоную зварити ніжне варення, яке таїть у роті, а смак просто чудовий. І тепер у нас вміст вітамінів і корисних речовин, у два рази більше.

І так що ж нам знадобиться для такого варення:

Склад:

– чорна смородина;
– малини 1 ст.;
– цукру 1 кг;

Рецепт приготування:

Промиваємо і чистимо ягоди від листочків і гілочок. Ложем в каструльку.

Заливаємо все водою бажано з колодязя, заливаємо так, щоб вода була на рівні ягід, але не більше, це приблизно 0,5 літра.

Тепер для того щоб варення було соковитим ми його подрібнюють блендером, якщо у Вас немає блендера можна просто пом’яти.

Ось така однорідна суміш у нас вийшла.

Наша суміш вийшла, трохи густовата, і ми знову додаємо води, що зробити редковатое, головне не переборщити, тому що варення вийде дуже рідкісне. Краще потім додати, якщо буде потрібно, але вже кип’ячену воду.

Доводимо до кипіння на маленькому вогні, щоб не пригоріло, а то буде смачне варення з пригорілим запахом.

Наше варення закипіло можна додавати цукор. А пінку, яка вийшла зверху, ми збираємо, вона нам не потрібна.

Все добре розмішуємо і варимо близько години, періодично помішуючи варення.

Моєму, стерилізуємо банки і закатуємо варення. Ставимо в тепле місце банки до повного охолодження. Я для варення використовую банки закрутки.

Бажаю Вам солодких зимових днів.

Результат:

Квітень 27th, 2016 by

Варто почитати: