Варення з чорної смородини на зиму , рецепт варення з чорної смородини п’ятихвилинка

Варення п’ятихвилинка з чорної смородини готується дуже швидко, і треба сказати, що ягоди при цьому абсолютно не розварюються, а вітамінів у них залишається напрочуд багато. Дуже часто господині таке варення варять з невеликою кількістю води і цукрового піску. Але от варення, яке в народі називають п’ятихвилинкою. Готується з водою.

Вам знадобляться такі продукти:

Півтори склянки води
Кілограм чорної смородини
Півтора кілограма цукру (можна взяти 1,3 кіло цукру)

Смородину спочатку обробляють належним чином, для того, щоб приготувати варення з чорної смородини, її спочатку треба помити, а потім злегка обсушити, опустити вже в киплячий цукровий сироп. Після цього варення потрібно варити рівно п’ять хвилин і далі розкладається по стерильним банкам і закочується.

Варення з чорної смородини, рецепт

Час приготування становить від двадцяти хвилин до тридцяти.

Це дуже смачне варення, і найцікавіше, що воно не таке по консистенції, як звичайне смородинове варення. Зазвичай ягоди смородини в будь-якому варення досить жорсткі, але в цьому рецепті все по-іншому, вони виходять ніжні, варення схоже більше на густий джем, ніж на варення. Спробуйте цей рецепт, не пошкодуєте. Зберігається воно дуже добре.

Що вам потрібно для варення з чорної смородини:

Склад:

Дві склянки води;
4 склянки свіжої, вже перебранной чорної смородини;
6 склянок цукру.

Варення з чорної смородини, рецепт

Рецепт приготування:

В цьому рецепті інгредієнти вказані з розрахунку на одну порцію. Розрахуйте кількість інгредієнтів у цій пропорції на кількість варення, яке ви збираєтеся зварити.

Варення з чорної смородини

Продукти, які вам потрібні:

Цукор – 1, 2 кілограми
Смородина – 1 кг

Для того, щоб ягоди на варення з чорної смородини виглядали красиво, а не сморщившимися кульками, ви повинні бланшувати ягоди для початку. Опустіть їх в шумовке в окріп на дві чи три хвилини. Після нехай окріп стече. А далі готуємо смородинового варення з ягід так – треба взяти ягоду і засипати її цукром. Нехай так постоїть кілька годин. Після цього потрібно дуже обережно змішати ягоди і цукор, так, щоб не пошкодити ягідки. Так потрібно робити кілька разів, поки цукор не розчиниться повністю.

Після цього потрібно варити варення невеликими дозами.

Пропорції повинні бути такими – кілограм і двісті грам цукру та кілограм чорної смородини.

Отже, потрібно наливати в каструльку трохи ягідно-цукрової суміші, по склянці. Весь час заважайте і варіть протягом 7 хвилин після закипання. У банки лимонну кислоту класти не варто. Краще використовувати для варення пів літрові банки, просушені і стерилізовані. Після в гарячому вигляді все потрібно розлити по банках. Якщо у вас багато ягід, то процес може вам здатися дуже трудомістким, так як варити маленькими порціями доведеться довго. Можна не перевертати варення під час охолодження, і не кутати. Якщо варення буде стояти в холодильнику, то його можна закрити звичайними пластиковими кришками, попередньо ошпареними водою.

Варення з чорної смородини, рецепт

Таке варення буде незамінним десертом до чаю, дуже смачно виходить мазати на свіжі тости невеликий шар з варення. Варити варення по цьому рецепту просто. Але потрібно запам’ятати, що це не універсальний рецепт варення «п’ятихвилинка», він підійде лише для ягід чорної смородини.

Для того, щоб приготувати смачне варення з чорної смородини на зиму, вам потрібно взяти такі продукти:

Один літр води
Кілограм чорної смородини
Два кілограми цукру

Готується таке варення наступним чином. Свіжу смородину, нещодавно зібрану з куща, потрібно гарненько перебрати. Після наберіть у велику ємність води і промийте смородину від павутини і іншого сміття.

Якщо вам буде потрібно або великий емальований таз, або емальована каструля без сколів. Потрібно набрати в ємність один літр води і дати йому закипіти.

Після цього порціями, не зупиняючись, викладаємо ягоди і варимо на середньому вогні близько 10 хвилин.

Потім потрібно взяти два кілограми цукрового піску і досипати в каструлю. Знову-таки робити треба це зовсім невеликими порціями, і не лінуйтеся, помішуйте своє варення весь час, поки цукор повністю не розчиниться в соку і води. До того (або під час) як ви варите варення, потрібно стерилізувати банки. Краще всього зберігати варення в невеликих банках на півлітра. Як тільки ваше варення буде готове, потрібно в гарячому вигляді розлити його по гарячих, чистим і сухим банкам і відразу ж закатати за допомогою металевих кришок. Це варення дуже смачне, ніжне, воно не виходить кислим, так як в ньому досить багато цукру, і не дуже густе. Багато господинь бояться готувати смородинове варення по цьому рецепту з-за великої кількості води. Але не варто хвилюватися, готове варення дуже «правильної» консистенції.

Результат:

Травень 6th, 2016 by

Варто почитати: