Тушковані проростки квасолі з грибами

Всі, хто хоч раз у житті пробував тушковані проростки квасолі з грибами і цибулею, залишилися задоволені. Крім того, що страва дуже смачна, вона ще й корисна, адже квасолеві паростки містять багато вітамінів (A, групи B, З, E), білок і цілий ряд необхідних мікроелементів: калій, кальцій, залізо, мідь, фосфор, магній і цинк. Варто додати, що тушковані паростки квасолі з печерицями ідеально підійдуть для посту, адже в складі немає жодних продуктів тваринного походження.

Для того, щоб приготувати тушковані проростки квасолі з грибами, вам знадобляться:

Склад:

Проростки квасолі Маш – 250 г;

Гриби печериці заморожені – 300 г;

2 середні цибулини;

Рослинне масло – 4-5 столових ложок;

Щіпка кориці;

Сіль, спеції за смаком.

Рецепт приготування тушкованих проростків квасолі з грибами:

Рецепт приготування:

1. Напівпрозорі стеблинки пророщеної квасолі обов’язково потрібно перебрати і видалити всі слизькі підгнилі і потемнілі місця, підсохлі кінчики і, якщо це необхідно, верхівки. Якщо цього не зробити, смак страви може бути зіпсований, так і на стані травної системи це позначиться не найкращим чином.

Як написано на упаковці, зберігаються паростки протягом 5 діб. І чим вони свіже, тим менше часу ви витратите на те, щоб їх перебрати. А ще краще буде, якщо ви спробуєте проростити квасоля самостійно. Перекладіть оброблені проростки в друшляк і ретельно промийте під струменем холодної води.

2. Розігрійте сковороду, налийте в неї рослинне масло. Наріжте дві цибулини тонкими півкільцями.

Викладіть їх у сковорідку і злегка обсмажте.

2. Тепер додайте заморожені печериці.

Накрийте сковороду кришкою і включіть сильний вогонь, тримайте так, поки печериці не відтануть, потім перемішайте і трохи посоліть.

3. Тушкуйте на невеликому вогні, не даючи бульйону википіти, приблизно 5-7 хвилин. Додайте паростки квасолі, перемішайте, знову накрийте кришкою і продовжуйте готувати страву до м’якості, але при цьому проростки повинні залишатися злегка хрусткими і не втрачати форму.

4. Посоліть за смаком і додайте спеції, бажано східні, і обов’язково щіпку кориці, вона додасть страві неповторний аромат.

Додайте вогонь і готуйте, поки рідина не випарується майже повністю.

Фінальні фото на вибір

Результат:

Квітень 27th, 2016 by

Варто почитати: