Трюфеля з мигдалем

Шоколад – улюблені ласощі дітей. Хоч і дорослі знаходять це ласощі досить привабливим, особливо в компанії чашечки кави. І все це неспроста. Адже не дарма древні європейці стверджували, що перше какао росло в раю і, що шоколад – це їжа богів. Щоб зробити їжу богів ще смачніше, пропонуємо вам зробити з простого шоколаду цукерки трюфелі з мигдалем.

Склад:

– вершки 30% – 200гр,;
– шоколад чорний 78% -200гр,;
– мигдаль – 100г.

Рецепт приготування:

1.Щоб зробити смачні трюфеля для початку потрібно приготувати масу для трюфелів, яку називають ганаше. Щоб приготувати ганаше, вам не потрібно якихось особливих навичок. Робиться він дуже просто. У глибоку миску поломайте шоколад на невеликі шматочки.

2. Вершки доведіть до точки кипіння – це коли вони от-от закиплять. Тепер залийте вершки в шоколад. Почніть розмішувати шоколад. Він почне потроху танути в гарячих вершках. Спершу, на поверхні будуть шоколадні розлучення, потім їх буде менше і, нарешті, весь шоколад розтопиться. В результаті у вас повинна вийти гладка, блискуча поверхня ганаше. Це означає, що маса для цукерок готова.

3. Мигдаль дрібно подрібніть в м’ясорубці або блендором. Висипте мигдаль в ганаше. Добре перемішайте. Ви залиште пару мигдалевих горіхів для обсипання готових цукерок. Поставте масу в холодильник на пару годин.

Корисні поради:

Для любителів молочного шоколаду, можна використовувати шоколад 56%. Якщо шоколад з меншим вмістом какао, то вам потрібно зменшити кількість вершків.

Якщо ви не можете знайти вершків потрібної жирності не впадайте у відчай їх можна замінити 20% і навіть 15% вершками. Для 200гр шоколаду з 78% вмістом какао, вам знадобиться 150гр 20% вершків або 110гр 15% вершків.

Результат:

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: