Торт желейний на сметані з апельсином

Зазвичай печуть торти на свята, і багато домогосподарки вважають це стомлюючим справою. Я хочу вам підказати рецепт простого і швидкого у приготуванні желейного торта зі сметаною, бісквітом і апельсином. Тут цікавий і незвичайний сам процес приготування, оскільки бісквітний корж вам доведеться ламати, поміщати в глибоке блюдо і потім заливати желе. А який смачний і ніжний він виходить – не передати: навіть крихти не залишиться! Записуйте скоріше рецепт і спробуйте апетитне ласощі.

Інгредієнти для коржа:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукровий пісок – 1 ст.;
  • кефір (1% жирності) – 1 склянка;
  • борошно – 2 склянки;
  • сода – 0,5 ч. ложки (гашене в оцті).
  • Інгредієнти для желейної основи:

  • сметана (15% жирності) – 2 банки (700 г);
  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • желатин – 20 г;
  • вода – 10 ст. ложок;
  • апельсин – 1 шт.
  • Перш за все, потрібно спекти бісквітний корж. Починаєте з того, що в миску вбиваєте 3 яйця і всыпаете цукровий пісок. Нехай вас не бентежить велика кількість жовтків на фото, просто яйця мені попалися з двома жовтками. Це не має особливого значення. Збиваєте їх в неміцну піну виделкою або вінчиком.

    Далі вливаєте кефір в отриману масу і перемішуєте.

    Соду гасіть в оцті і додаєте до тесту. Я завжди беру 9% яблучний оцет.

    Всыпаете борошно невеликими порціями і вымешиваете тісто, поки не досягнете однорідної консистенції.

    Деко для випічки берете будь-якої форми і висоти. Головне – щоб бісквіт добре пропікся. А круглим він буде або квадратним – неважливо. Ви все одно потім будете його ламати на шматочки. Змащуєте деко олією і вливаєте тісто. Ставите в духовку і виставляєте температуру 180 градусів. Випікаєте корж 25-30 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.

    Поки випікається корж, займіться приготуванням желейної основи. Для цього желатин заливаєте водою і залишити набухати на 10-15 хвилин. Якщо желатин хороший, то він швидко набухне. А от якщо не дуже, доведеться чекати як мінімум півгодини.

    Коли желатин розбухне, ставите його на повільний газ, щоб він розчинився. Але тільки не доводьте до кипіння.

    Сметану, цукровий пісок і ванілін змішуєте до повного розчинення піску. Тепер желатиновий розчин тоненькою цівкою вливаєте в сметанную масу при постійному помішуванні. Це і буде желейна основа.

    Коли корж спечеться, він добре зарум’яниться і підніметься.

    Щоб желатинова маса застигла, вибираєте для заливки для торта глибоке блюдо з округлим дном. Разделываете апельсин, нарізавши його поперечними кружечками. Не забудьте попередньо добре вимити цитрус. Застилаєте целофаном дно страви і викладіть нарізані півколом часточки апельсина, щоб вони утворювали подібність квітки або зірки.

    Потім наливаєте трохи желейної маси. Можна поставити блюдо з тортом в холодильник на 20-30 хвилин, щоб перший шар заливки добре застиг.

    По боках страви укладаєте кружальця апельсину. Корж разрезаете на 2 рівних частини, причому з нижньої вирізаєте акуратний коло по верхньому діаметру вашого страви. Решту ламаєте на шматочки і половину з них викладаєте на желейну основу.

    Знову заливаєте желейної основою і додаєте залишки поламаного коржа. Притискаєте шматочки коржа, щоб вони поринули в желейну основу. У вас може залишитися кілька часточок апельсина, їх і викладаємо зверху.

    Заключною частиною коржа накриваєте торт. Ставите в холодильник переночувати або провести там як мінімум 8 годин.

    З ранку перевертаєте торт на красиву тарілку і акуратно знімаєте целофан. Торт добре застиг за ніч і готовий до подачі на святковий стіл. Подавати торт можна тільки безпосередньо до чаювання, так як при кімнатній температурі він може швидко розтанути.

    Травень 6th, 2016 by

    Варто почитати: