Зазвичай печуть торти на свята, і багато домогосподарки вважають це стомлюючим справою. Я хочу вам підказати рецепт простого і швидкого у приготуванні желейного торта зі сметаною, бісквітом і апельсином. Тут цікавий і незвичайний сам процес приготування, оскільки бісквітний корж вам доведеться ламати, поміщати в глибоке блюдо і потім заливати желе. А який смачний і ніжний він виходить – не передати: навіть крихти не залишиться! Записуйте скоріше рецепт і спробуйте апетитне ласощі.
Інгредієнти для коржа:
Інгредієнти для желейної основи:
Перш за все, потрібно спекти бісквітний корж. Починаєте з того, що в миску вбиваєте 3 яйця і всыпаете цукровий пісок. Нехай вас не бентежить велика кількість жовтків на фото, просто яйця мені попалися з двома жовтками. Це не має особливого значення. Збиваєте їх в неміцну піну виделкою або вінчиком.
Далі вливаєте кефір в отриману масу і перемішуєте.
Соду гасіть в оцті і додаєте до тесту. Я завжди беру 9% яблучний оцет.
Всыпаете борошно невеликими порціями і вымешиваете тісто, поки не досягнете однорідної консистенції.
Деко для випічки берете будь-якої форми і висоти. Головне – щоб бісквіт добре пропікся. А круглим він буде або квадратним – неважливо. Ви все одно потім будете його ламати на шматочки. Змащуєте деко олією і вливаєте тісто. Ставите в духовку і виставляєте температуру 180 градусів. Випікаєте корж 25-30 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.
Поки випікається корж, займіться приготуванням желейної основи. Для цього желатин заливаєте водою і залишити набухати на 10-15 хвилин. Якщо желатин хороший, то він швидко набухне. А от якщо не дуже, доведеться чекати як мінімум півгодини.
Коли желатин розбухне, ставите його на повільний газ, щоб він розчинився. Але тільки не доводьте до кипіння.
Сметану, цукровий пісок і ванілін змішуєте до повного розчинення піску. Тепер желатиновий розчин тоненькою цівкою вливаєте в сметанную масу при постійному помішуванні. Це і буде желейна основа.
Коли корж спечеться, він добре зарум’яниться і підніметься.
Щоб желатинова маса застигла, вибираєте для заливки для торта глибоке блюдо з округлим дном. Разделываете апельсин, нарізавши його поперечними кружечками. Не забудьте попередньо добре вимити цитрус. Застилаєте целофаном дно страви і викладіть нарізані півколом часточки апельсина, щоб вони утворювали подібність квітки або зірки.
Потім наливаєте трохи желейної маси. Можна поставити блюдо з тортом в холодильник на 20-30 хвилин, щоб перший шар заливки добре застиг.
По боках страви укладаєте кружальця апельсину. Корж разрезаете на 2 рівних частини, причому з нижньої вирізаєте акуратний коло по верхньому діаметру вашого страви. Решту ламаєте на шматочки і половину з них викладаєте на желейну основу.
Знову заливаєте желейної основою і додаєте залишки поламаного коржа. Притискаєте шматочки коржа, щоб вони поринули в желейну основу. У вас може залишитися кілька часточок апельсина, їх і викладаємо зверху.
Заключною частиною коржа накриваєте торт. Ставите в холодильник переночувати або провести там як мінімум 8 годин.
З ранку перевертаєте торт на красиву тарілку і акуратно знімаєте целофан. Торт добре застиг за ніч і готовий до подачі на святковий стіл. Подавати торт можна тільки безпосередньо до чаювання, так як при кімнатній температурі він може швидко розтанути.