Торт з пряників з бананами рецепт з фото

Здравствуйте дорогі господині! Напевно, у світі немає таких людей, які взагалі б не любили солодке. Може, звичайно, є, але їх дуже мало, порівняно з великою кількістю ласунів. І зараз в мережі і в кулінарній літературі, існує величезна кількість рецептів приготування різних солодощів: торти, тістечка, десерти, цукерки… вообщем, перераховувати можна нескінченно. Чому саме я кажу про рецептах, а не про готових фабричних продуктах, тому що, домашня «куховарство» набагато смачніше магазинного (тут, напевно, зі мною погодяться багато). Але, часом, начебто і хочеться постряпать чого небудь солоденького, а ось часу, щоб випікати коржі, готувати муси, шоколадні крему, зовсім немає. Що ж робити? Постряпать торт без випічки. Скажіть неможливо?

Дуже навіть можливо і абсолютно просто. Я хочу запропонувати Вам рецепт дуже смачного торта. Він неприторный, ситний, смачний, а головне готується без випічки і всього за 30 – 40 хвилин. Нереально? А Ви спробуйте! І не пошкодуєте. Такий тортик дуже сподобається дітям, і буде не так шкідливий, тому що в його складі відсутні різні білкові і масляні креми, і велику кількість цукру. Він складається з пряників, сметани і бананів. Хоча не буду розповідати все і відразу. Давайте почнемо попорядку. Отже, для приготування торта з пряників нам знадобиться.

Що потрібно, щоб приготувати торт з пряників з бананами:

Склад:

Пряники (будь-які: ванільні, шоколадні…) – 1 кг;

Сметана – 500 – 700 мл;

Цукрова пудра – 1 пачка;

Банани – 1 кг;

Шоколад – 1 штука;

Кокосова

стружка – 1 пачка.

Як приготувати торт з пряників з бананами:

Рецепт приготування:

Раджу Вам, з метою економії часу, заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти, щоб уже ні на що не відволікатися.

Кожен пряник ділимо на три частини: низ (сама тверда частина, піде на нижню частину торта), підстава (серединка) і верхівка. Пізніше я розповім навіщо така принципово у поділі. Ріжте пряники акуратно, щоб не розкришити їх.

Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кільцями. Занадто товстими їх робити не потрібно, інакше торт вийде не стійким, а пряники будуть ковзати.

Тепер готуємо вершковий крем. Для цього беремо глибоку миску виливаємо туди всю сметану, додаємо пів пачки цукрової пудри (якщо Ви любите якнайсолодше, то сипте більше). Ретельно перемішуємо. Для того щоб пряники краще і швидше просочилися, я розбавляла сметану кип’яченою водою (суміш робилася рідший, і краще вбиралася).

Ну ось, всі інгредієнти у нас готові. Приступаємо до приготування торта. Беремо саму широку і плоску тарілку. Вмочаємо в сметанний крем нижні частини пряників. І викладаємо в перший ряд.

Потім у нас йде шар з бананів, намагайтеся за допомогою бананів закривати всі вільні місця торта.

Третій шар – це середня частина пряників (основа). Раз пряників у нас багато, то я викладала кілька шарів. І між кожним шаром пряників – шар бананів.

Отже, у нас залишилася верхня частина пряників ще не використаною. Ось тепер необхідно формувати гірку, для цього ми і ділили пряники. З верхівок пряників закінчуємо викладати останній шар.

Посипаємо тортик кокосовою стружкою.

Результат:

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: