Торт-пиріг “Три в одному”

Торт-пиріг Три в одному.

Інгредієнти для торта:

1,5 склянки цукру;
Два яйця;
Пакетик ваніліну або ванільного цукру;
Дві ст. л. какао;
Щіпка солі
400 гр сметани (кефіру, іноді використовую домашній йогурт, все, що є кисломолочне)
1 ч. л. соди
Борошно – близько склянки.
15 шт. волоських горіхів
Повна жменя родзинок
Вершкове масло і манка для змащування форми

Яйця збиваємо з какао, сіллю, цукром і ваніліном.

Можна і вручну і блендером – я збиваю сама, щоб цукор розчинився нормально, особливих зусиль не потрібно.

Збиваємо яйце з цукром і ваніліном.

Додаємо сметану.

Додаємо сметану і перемішуємо.

Соду ділимо на дві частини (одну – в сметану, другу – в борошно). Перемішуємо, додаючи борошно до консистенції густої сметани.

Додаємо борошно і потихеньку помішуємо.

Вводимо підсмажені горішки з родзинками.

Додаємо смажені горішки з родзинками.

Форму змащуємо маслом, присипаємо манкою. Викладаємо тісто і в духовку 180⁰ хвилин на 30-40.

Викладаємо тісто в деко і відправляємо в духовку.

Перевіряємо сірником.

Коржі готові.

Тепер в залежності від мети вживання:
1) Можна їсти прямо так замість булки (ми вдома називаємо це пряники)
2) Ріжемо на 2 частини поперек, змащуємо будь-яким джемом або варенням – готовий пиріг до чаю!
3) Ріжемо зазначеним способом, просочуємо винцем (коньяком, лікером)

Готуємо крем (400 гр. вареного згущеного молока, 0,5 пачки масла) змащуємо обидва коржа, верх прикрашаємо за смаком, можна просто присипати горіхами.

Іноді в тісто додаю цедру апельсина, дрібно нарізані яблучка з корицею – дуже смачно, просто і недорого!

Торт-пиріг

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: