Торт на йогурті зі сметанним кремом

Якщо ви досі вважаєте, що приготування торта – це складно, цей рецепт розвіє всі ваші сумніви. Адже торт на йогурті – це, по-перше – швидко, по-друге – просто, а в-третіх – дуже смачно! Інгредієнти для торта будуть потрібні найпростіші, їх можна купити в будь-якому магазині. Тому приступаємо!

Торт на йогурті зі сметанним кремом.
Склад:

– яйце куряче – 3 шт.;
– цукор-пісок – 400г (для тіста і для крему);
– йогурт фруктовий будь-якої жирності – 150г;
– розпушувач для тіста – 1 ст. ложка;
– борошно пшеничне – 400г;
– сметана – 200г (для крему);
– цедра 1 лимона;
– коктейльні вишеньки, 2 шоколадні цукерки і декоративна посипання – для прикраси.

Інгредієнти для торта на йогурті.

Спосіб приготування торта на йогурті:

Збиваємо в чаші кухонного комбайна яйця і половину цукру (200г). За бажанням можна додати щіпку ванілі.

Збиваємо яйця і цукор.

Далі додаємо йогурт і теж збиваємо.

Додаємо йогурт і збиваємо.

Борошно з’єднати з розпушувачем і додати в яєчно-йогуртову суміш. Вийде тісто по консистенції приблизно як на оладки. Якщо вийшло дуже рідке, тоді можна додати борошно або навпаки, якщо густе – додаємо ще йогурт.

Додаємо борошно.

Тісто готове.

Деко змащуємо вершковим маслом, виливаємо все тісто. Ставимо в духовку на 40 хвилин.

деко выливаваем тісто і ставимо в духовку.

Випікаємо великий корж при температурі 200С.

Корд готовий.

Остиглий корж розрізаємо на дві частини так, щоб вийшло два коржа однакової товщини.

Розрізаємо коржі.

Половинки коржиків.

Далі потрібно збити сметану з цукром, вийде густий сметанний крем. Змащуємо їм один корж.

корж Змащуємо сметаною.

Зверху прикладаємо другий корж, його теж намазуємо кремом рясно.

Зверху прикривають другим коржем.

Зверху два коржа змащуємо сметаною.

Залишилося прикрасити торт. Для цього натираємо декілька шоколадних цукерок на тертці, посипаємо верх.

Натираємо шоколад.

Потім натираємо на тертці цедру одного лимона, посипаємо верх.

Натираємо цедру.

Також додаємо декоративну посипання та коктейльні вишеньки.

Прикрашаємо зверху наш тортик.

Зверху прикрашаємо вишеньками.

Залишаємо тортик на ніч або хоча б на пару годин, щоб добре просочився.

Готово! Можна пригощати гостей смачним домашнім тортом на йогурті. Розрізаємо на порційні шматочки, подаємо на десертних тарілках. Цей десерт добре поєднується з чаєм, молоком, кава і какао.

Торт на йогурті готовий.

Приємного вам апетиту!

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: