Торт «Міньйон» з мастики

Торти у вигляді мультяшних героїв зараз дуже популярні, і напевно багато хто батьки захочуть здивувати своє чадо на день народження таким сюрпризом. Я хочу з вами поділитися рецептом приготування смачного торта «Міньйон». Якщо ви пам’ятаєте, був такий персонаж (і навіть не один) в мультфільмі «Гидке я». Торт цілком можна зробити своїми руками – потрібні лише мінімальні навички роботи з мастикою. Сам процес випікання і складання не так вже і важкий, але доведеться докласти деякі зусилля. Оригінальним і солодким тортом ви здивуєте не тільки дитини, але і всіх присутніх гостей. Буду рада, якщо мій майстер-клас з фото вам стане в нагоді.

Інгредієнти для коржа:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 1 ст.;
  • сметана – 1 ст. (20% жирності);
  • борошно – 1 ст.;
  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • сода – 0,5 ч. л.

Інгредієнти для крему і прошарки:

  • сметана – 1,5 ст. (15% жирності);
  • цукровий пісок – 2/3 ст.;
  • ванілін – 1 пак.;
  • банан – 1 шт.

Інгредієнти для обтягування торта:

  • мастика – 300 гр.;
  • вершкове масло – 100 гр. (основа під мастику)

Для приготування торта приготуйте всі необхідні продукти. Потім в миску вбийте яйця і додайте цукровий пісок.

Тепер трохи збийте яйця з цукром виделкою і додайте сметану. Все гарненько перемішайте.

Всипте какао-порошок і акуратно змішайте.

Додайте соду, борошно і вимісити тісто до однорідної консистенції.

Форму для випікання змастіть рослинною олією за допомогою силіконової пензлика, щоб корж не пригорів. Випікати корж можна будь-якої форми.

Влийте тісто у форму і поставте випікатися в духовку при температурі 170 градусів приблизно на 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою сухої зубочистки, щоб до неї липло тісто. Для торта необхідно випекти 2 коржі.

Поки є час, приготуйте крем. Для цього сметану, цукровий пісок і ванілін перемішайте і залиште од повного розчинення цукру. Перед тим, як діставати корж, перемішайте ще раз сметанную масу – ось і все, крем готовий до використання.

Настав час виймати корж з духовки, він має добре піднятися і пропектися.

З гарячого тіста виріжте ножем коло за допомогою блюдця або маленької тарілочки. Розріжте коло навпіл горизонтально і промажте кожну половину сметанним кремом. Важливо змащувати кремом ще гарячий корж, так краще просочиться торт.

Банан наріжте на довгі часточки і рівномірно розкладіть на одну половину коржа. Банани беріть м’які і стиглі, так як вони більш стиглі і солодкі. Зверху покладіть другу половину коржа.

Решта обрізки коржа подрібніть блендером в дрібну крихту.

Крем теж повинен залишитися. Змішайте крихту з кремом, щоб вийшла в’язка маса. Нанесіть її на торт зверху і з боків. Вылепите форму Міньйона.

Торт зібраний, і тепер потрібно зробити основу під мастику. Для цього розм’якшеним вершковим маслом обмажте всю поверхню торта. Поставте торт в холодильник, щоб масло застигло приблизно на 10-15 хвилин.

Мастику для обтягування торта можна придбати в спеціалізованому магазині або замовити по інтернету. Я використовувала цукрову мастику «Visyon» фірми POLEN FOOD. Можна змінювати білий колір мастики за допомогою харчових барвників.

Для обтягування торта розкачайте мастику жовтого кольору в пласт. За допомогою качалки перенесіть її обережно на торт і акуратно розрівняйте. Потім розкачайте сині смужки і сформуйте з них комбінезон Міньйона, приклеюючи до торту крапельками води. Форму кишеньки виріжте ножем. А гудзички легко зробити за допомогою цих гудзиків. Візьміть синій маленький шматочок мастики і скачайте кульку. Потім втисніть гудзик в кульку. Вона віддрукується і вийде справжня мастична гудзичок. Таких гудзиків зробіть 4 штуки і прикріпіть – 2 спереду та 2 ззаду. Тепер зробіть пов’язку з чорної смужки мастики. Очей робіть вирізати кружечки з мастики різного діаметра. Не забудьте виліпити ротик, скатав джгутик і скласти його навпіл. Ручки вылепите з джгутиків жовтої мастики, а кисті рук з чорної мастики. Зберіть ручки, ніжки і приєднайте до торту. На голові можна написати будь-який напис. Цікавий і незвичайний тортик готовий. Порадуйте своїх дітей чудовим подарунком.

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: