Томати у власному соку рецепт консервированых помідорів на зиму

Консервування томатів у власному соку на зиму рецепт з фото . Прекрасний варіант закрутки, коли в сезон визріває дуже багато різних сортів помідорів. Томати у власному соку ідеальні для приготування соусів до італійським паст і лазаньям. Помідори у власному соку користуються у мене в родині заслуженою популярністю.

Склад:

томати для укладання в банку;

помідори для соку;

перець чорний горошком;

сіль;

цукор;

Рецепт приготування:

Рецепт домашнього консервування помідорів – томатів з власному соку. Почнемо з підготовки банок до консервування. Беремо банки будь-якого обсягу, чистимо банки харчовою содою і промиваємо під теплою водою. Ставимо їх на сухе рушник шийкою вниз, даємо стекти воді з банок.

Тепер займемося соком. Для томатного соку вибираємо плоди великі, м’ясисті, стиглі і перестиглі, але ні в якому разі не зіпсовані. Промиваємо помідори в теплій воді. Ріжемо на кілька частин, таким розміром, щоб проходили через шийку соковижималки або м’ясорубки.

Пропускаємо нарізані помідори через соковижималку.

Отриманий томатний сік, зливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, знімаємо піну, що утворюється, що утворюється в процесі кипіння шумівкою, додаємо сіль і цукор, ретельно завадити для розчинення цукру і солі. Сік можна знімати з вогню тоді, коли перестане утворюватися піна, це є ознакою готовності.

Поки томатний сік вариться, стерилізуємо банки. Можна стерилізувати традиційним способом встановлюючи банку над парою, але мені більше подобається в духовці. Отже ставимо промиті банки в холодну духовку (саме холодну) на 20-25 хвилин виставляємо температуру 110-120 градусів.

Підготуємо помідори. Помідори вибираємо щільні, зрілі середнього розміру. Помідори промиємо теплою водою, викладемо на сухе рушник і даємо трохи просохнути.

Кожну помідору наколюємо дерев’яною зубочисткою в основі в декількох місцях. Це робиться для того, щоб в процесі стерилізації вони не лопалися.

Укладаємо помідори в банки щільно по плечики і покласти запашний перець горошком кілька штучок.

Заливаємо банки з помідорами готовим томатним соком.

Тепер приступимо до фінальної стадії приготування. Беремо велику каструлю, наливаємо холодну воду, на дно каструлі кладуть марлю, складену в декілька шарів або рушник, і ставимо на неї банку з помідорами томатами у власному соку . Включаємо вогонь і встановлюємо каструлю з усім її вмістом.

Доводимо до кипіння і ставимо на помірний вогонь і стерилізуємо протягом 15 хвилин для 3-літрових банок, відповідно для банок меншого розміру менше часу.

Поки стерилізують банки з томатами у власному соку , поставити стерилізуватися кришки для консервування. Налити води в каструлю, покласти в неї кришки і кип’ятити протягом 15 хвилин.

Коли банки з помідорами готові, акуратно виймаємо, накриваємо кришкою і закатуємо ключем для консервування.

Ось такі чудові помідори, або томати у власному соку виходять, а які смачні і такі незамінні в зимовий період часу, коли так хочеться покуштувати шматочок сонця.

Дуже смачні консервовані помідори в соку, заготовлені в домашніх умовах. Дістаєш з банки ось такий соковитий помідор взимку — душа радіє!

Результат:

Квітень 26th, 2016 by

Варто почитати: