Томатний соус рецепт приготування з фото

Напевно, у кожного з нас в холодильнику знайдеться упаковочка томатного кетчупу, а може бути навіть і не одна. Ми вже звикли скрізь його додавати, будь то макарони, або яєчня. Магазини пропонують нам просто море різноманітних кетчупів, адже хтось любить погостріше, а хтось- солодше.

Але, якщо розібратися, то за своєю суттю що таке кетчуп? Це такий соус, приготовлений на основі томатів з додаванням різних спецій. А тільки спеції додаються в кетчупи, які ми купуємо в магазинах? Для цього прочитайте його склад на упаковці, і самі все зрозумієте. На жаль, але без консервантів, ГМО і барвників зараз, напевно, не обходиться жоден продукт.

Саме тому я і поспішаю поділитися з вами рецептом томатного соусу, який ви самостійно зможете приготувати в домашніх умовах. По-перше, по своїм смаковим якостям ,він не йде ні в яке порівняння з магазинним кетчупом, а по-друге, ви точно будете впевнені, що нічого шкідливого і небезпечного для організму у вашому томатному соусі не міститься.

Для приготування томатного соусу нам будуть потрібні наступні інгредієнти:

Склад:

1. цибуля – 1шт.;

2. свіжа морква – 1 шт.;

3. часник – 2 зубчики;

4. оливкова олія – 35 грам;

5. фарш – 300 грам;

6. сіль, перець, паприка, хмелі – сунелі;

7. томат – 200 грам;

8. свіжа зелень.

Покрокова інструкція з приготування томатного соусу:

Рецепт приготування:

Морквину нам потрібно буде гарненько промити, почистити і натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте і поріжте невеликими шматочками.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через часникодавку. Якщо чеснокодавилки у вас немає, то натріть часник на дрібній тертці.

Тепер поставте сковороду на вогонь, щоб розігрівалася. Налийте в неї трохи рослинного масла. Краще всього, звичайно, якщо це буде оливкова олія, але і звичайну соняшникову цілком підійде. На гарячу сковороду в першу чергу викладаємо часник і обсмажуємо до золотавої скоринки. Слідом за часником в сковороду відправляється подрібнену ріпчасту цибулю і терта морквина.

Пасеруємо овочі все разом хвилин сім, не забуваючи постійно помішувати.

Фарш необхідно заздалегідь розморозити, якщо в цьому є необхідність. Розморожений фарш викладаємо до прожареним овочів, всі разом перемішуємо і смажимо ще деякий час. До речі фарш можете використовувати будь-який, який вам більше подобається.

Потім в окремій мисочці змішайте томатну пасту з невеликою кількістю теплої води. Цю суміш вилийте в сковороду. Можна ще і свіжих помідорів додати.

Додаємо сіль, чорний мелений перець, паприку і взагалі ваші улюблені спеції і приправи. Якщо раптом трохи переборщили, то додайте в соус ложку цукрового піску.

Тепер вогонь потрібно трохи зменшити і тушкувати соус ще протягом десяти хвилин.

В цей час візьміть свіжу зелень. Зелень можна використовувати будь-залежно від ваших гастрономічних уподобань. Отже, зелень добренько треба помити, струсити зайву рідину і дрібно порізати. Подрібнену зелень відправляємо в сковороду з вже готовим соусом і ще раз ретельно перемішуємо.

Ось і готовий наш томатний соус! Відваріть макарони, полийте їх цим соусом і насолоджуйтеся цим прекрасним смаком і ароматом. Також цей соус можна використовувати для приготування лазаньї.

Результат:

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: