Тефтелі з рисом: ідеальний рецепт знайдений!

Зізнаюся чесно, до народження дитини я ні разу не готувала тефтелі, вони мені нагадували прісну столовскую їжу, а смачних тюфтельок до цього часу мені не доводилося куштувати.

Але, складання раціону для дитини вимагає гнучкості та переоцінки поглядів, а оскільки моя дочка дуже любить страви з фаршу, і геть відмовляється їсти гарніри у вигляді каш, я вирішила спробувати приготувати для неї тефтелі з рисом в соусі.

Забігаючи на перед скажу, що в моєму рецепті тефтелі потрібно попередньо обсмажують. Зовсім трохи, ледве, трохи, але так тефтелі виходять значно смачніші.

тефтелі з рисом в соусі фото

За основу я взяла кілька рецептів з кулінарних форумів. Тестова версія тюфтельок з рисом мене не порадувала – під час обсмажування вони почали чіплятися до сковорідці. Довелося буквально віддирати їх зубами. Причина виявилася в крохмалі, який міститься в рисі. Ну звичайно, крохмаль містить високий відсоток клейковини, тому мої тефтелі і приклеїлися до сковорідці!

тефтелі з рисом в соусі фото

наступного разу я вирішила цю проблему з допомогою панірувальних сухарів. Тефтелі обжарились швидко, і в готовому вигляді вийшли неймовірно соковитими, ніжними і добре просочилися томатним соусом.

тефтелі з рисом в соусі фото

Фарш для тефтелькою можна брати будь-який, але мені найбільше подобається поєднання з свинини і телятини. Булочку в рецепті я не використовую, оскільки тефтелі будемо панірувати в сухарях.

Інгредієнти:

  • Свинячий фарш 250 гр.
  • Фарш з телятини 250 гр.
  • Рис 100 гр. (+200 мл холодної води)
  • Яйця 2 шт.
  • Панірувальні сухарі 3 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль і спеції за смаком.
  • Лавровий лист, запашний перець, ? цибулини

Приготування:

потрібно Заздалегідь зварити рис. Для тефтелькою найкраще підходить брати круглозернистий рис з високим вмістом клейковини, який використовується для приготування каш, різотто, і плову, суші. Заливаємо рис водою, стандартно 1:2, в нашому випадку 100 гр. сухого рису і 200 мл води.

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо, поки не википить вода. Вимикаємо і використовуємо рис за призначенням.

У великій мисці змішуємо два види фаршу, яйця, рис, сіль і спеції.

Добре перемішуємо фарш для тефтелькою ложкою або руками, щоб всі інгредієнти «подружилися».

Потім приступаємо до формування наших тефтелек. Змочуємо руки водою, відщипуємо фаршу розміром з куряче яйце, і формуємо невеликі плоскі кульки.

Обвалюємо кожну в панірувальних сухарях, і викладаємо на тарілку.

Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо тефтелі з кожної сторони не більш 1 хвилини.

Перекладаємо тефтелі з рисом в каструлю, додаємо лавровий лист, половину цибулини і трохи запашного перцю.

Тепер займемося приготуванням томатного соусу. Насправді особливо нічого готувати не потрібно. Відміряємо в чашку 2 ст. л. томатної пасти. Заливаємо водою (приблизно 300 мл) і ретельно розмішуємо, щоб томатна паста як слід розчинилася.

Виливаємо томатний соус в каструлю з тюфтельками.

Доливаємо в каструлю води, щоб тефтелі були повністю покриті рідиною. Накриваємо кришкою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо тефтелі приблизно 1 годину. Коли будуть готові тефтелі, томатний соус загусне, завдяки вмісту крохмалю в рисі.

Можна скористатися мультиварка, або відправити тефтелі в духовку, вийде те ж саме.

Через зазначений час тефтелі з рисом готові! Подаємо тефтелі гарячими. Як доповнення можна приготувати картопляне пюре, овочевий салат.

тефтелі з рисом в соусі фото

Приємного апетиту!

тефтелі з рисом в соусі фото

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: