Тефтелі м ” ясні з рисом в томатній підливі рецепт з фото

Просте ситне і дуже домашнє блюдо ці самі тефтелі. Здавалося б, чого простіше, але як кажуть: скільки господинь, стільки і рецептів приготування борщу. Цей вислів цілком можна віднести й до тефтелі.

Хто і коли придумав блюдо, достеменно невідомо, так як воно присутнє практично у всіх кухнях світу. Але кулінарні історики все ж вважають, що коріння виникнення цього страви йдуть в тюркську національну кухню. Ну що ж – їм видніше.

Ми ж просто з вдячністю приймаємо те, що придумали інші, і будемо готувати свої тефтелі з рисом в томатній підливі.

Хоч і просте блюдо і немає в ньому вишуканості властивої деяким кулінарним шедеврам, але зате з його допомогою можна ситно і дуже смачно нагодувати всю сім’ю від мала до велика. А це значить, воно цілком заслуговує нашої уваги.

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі мій спосіб приготування тефтелькою. Сподіваюся, він вам сподобається.

Для того щоб приготувати 4 порції м’ясних тюфтельок рисом (з розрахунку 2 шт. на людину) нам знадобиться:

Склад:

250 гр. – м’ясного фаршу;

30 гр. – рису;

2 головки – ріпчастої цибулі;

1 невелика морква;

200-250 мл – томатного соку;

Сіль, чорний мелений перець, запашний перець горошок і лавровий лист – за вашим смаком.

Як приготувати м’ясні тефтелі з рисом:

Рецепт приготування:

Почнемо з фаршу. Пропоную приготувати його самостійно і використовувати для цієї мети м’ясо з жирком, тоді на виході отримаємо ніжні і соковиті тюфтельки. Пропускаємо мясо через м’ясорубку разом з невеликою цибулиною. Отримуємо дивовижний ароматний фарш. Перчимо, солимо і добре вимішуємо.

Тепер черга рису. Раджу брати для цієї мети не довгий, а круглий рис, так як в ньому більше клейковини і він більше підійде для нашого страви. У киплячу підсолену воду вкидаємо рис і варимо до напівготовності. До речі, для тих, у кого на кухні поки ще немає ваг, підказку роблю: 30 гр. = 1 столовій ложці з хорошою гіркою.

Поки відварюється рис, займемося цибулею і морквою. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.

Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.

До підготовленого фаршу додаємо половину нарізаної цибулі і ретельно перемішуємо.

До цього часу у нас вже наспів рис. Відкидаємо його на друшляк, звільняючись від зайвої вологи. Потім викладаємо до фаршу.

Знову все змішуємо і отримуємо вихідний матеріал для наших тефтелькою.

Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо олію і починаємо мокрими руками формувати кульки і викладати їх на неї.

Обсмажуємо тюфтельки на сильному вогні швидко і злегка з двох сторін. Пересмажувати не варто, це згубно позначається на нашому здоров’ї. Відставляємо в сторону.

А самі займемося приготуванням томатної підливи. Наявний домашній томатний сік (він мені більше імпонує в порівнянні з покупної пастою) розвести кип’яченою водою, вкидаємо туди залишився порізану цибулю і натерту моркву.

Додаємо сіль, перець чорний мелений, кілька горошин запашного перцю і лавровий листок. Ставимо на вогонь і даємо прокипіти кілька хвилин.

Обов’язково пробуємо на смак. Я зазвичай додаю ще трохи сахарку, але це хто як любить. Особисто мені подобається кисло-солодкий смак.

Тепер вивантажуємо в підливу наші тефтелі.

Результат:

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: