Таємниця аромату розмарину і використання в кулінарії

Як приємний чарівний аромат розмарину.

Розмарин родом із Середземномор’я. Якщо перекласти з латинської мови дане слово, ми отримаємо в результаті назву квітки, що росте на березі моря, ніж те нагадує бризки морської води. Безліч прикмет пов’язано з розмарином.Для благополучного сімейного життя нареченої вплітали його гілочки собі зачіски, раніше також за його галуження визначали свою долю. У давнину ця рослина вважалося священним, вона допомагала виганяти нічні кошмари і позбавлятися від злих духів, не рідкістю було і те, що його використовували в якості приворотного зілля.

Вирощування розмарину.

І нашим кліматичним умовам підвладне вирощування розмарину. Для цього потрібно вибирати місця, де досить тепла. Прикладом може служити звичайний парник (теплиця). Висаджувати його слід ранньою весною з допомогою живців на відстані 10 сантиметрів. При заморозках молоді рослини слід накривати тканиною з чистої бавовни. Лише через два роки рослина перетвориться в кущ.

Розмарин.

Як і будь-яка рослина, розмарин вимогливий. Йому потрібний догляд, вода, розпушування і добрива. Також у нічний час йому потрібне світло. Якщо ви висадили розмарин в горщики, то в даному випадку кожні два роки пересаджуйте його.
Збір врожаю здійснюється, коли рослина цвіте. Листочки зрізаються, висушуються, розтираються та упаковуються для зберігання.

Використання розмарину в кулінарії.

Використання розмарину в кулінарії.

В кулінарії розмарин використовується в подрібненому вигляді. Цією пряністю приправляють страви з м’яса, додають в запіканки, ароматизують макарони. Також він чудово поєднується в піці і маринаді. Не рідкістю є і використання його для соусів, підлив, супів, з сиром.

Таємниця аромату розмарину і використання в кулінарії

Розповімо вам один секрет, що лавровий лист не поєднується з листом розмарину, в результаті вийде прогірклий смак страви.

Розмарин можна застосовувати і в якості прикраси фруктових страв, вони прекрасно відтіняють смакові якості цитрусових плодів і потішать гостей оригінальністю.

Вересень 30th, 2015 by

Варто почитати: