Тарталетки з курячим салатом рецепт з фото

Існує кілька варіантів порційних страв для святкового столу, одним з найпопулярніших є тарталетки. Ці невеликі кошики з прісного тіста можна наповнити практично будь-якою начинкою, що дуже зручно для подачі відразу декількох страв, такий спосіб відмінно підходить для того, щоб догодити уподобанням кожного гостя.

Пропоную один з рецептів такої закуски — тарталетки з курячим салатом. Це дуже смачне, ситне і цікаве блюдо, яке так само вельми апетитно виглядає і, безумовно, стане прикрасою будь-якого святкового столу!

Склад:

Картоплю 10-12 бульб середньої величини;

Яйця, 2 шт;

Курка 300-400 гр, можна використовувати будь-яку частину птиці: гомілки, філе або філе;

Огірок свіжий 2 шт;

? великої цибулини;

Опеньки мариновані, 1 банку;

Зелень за смаком;

Набір тарталеток.

Рецепт приготування:

Картоплю ретельно вимити, викласти в каструлю і залити холодною водою так, щоб вона покривала овочі на пів пальця. Поставити каструлю на плиту, довести картоплю до кипіння на середньому вогні і варити до готовності, приблизно 15-20 хвилин.

Одночасно з картоплею відварити круто два яйця, готові яйця залити холодною водою і дати охолонути.

Курку вимити.

перекласти в каструлю, додати холодну воду і відварити на середньому вогні до готовності.

Готову курку викласти на тарілку і остудити. На бульйоні, що залишився, можна зварити будь суп.

Огірки вимити, очистити від шкірки і порізати тонкою соломкою, викласти в окрему миску.

4. Яйця очистити від шкаралупи, дрібно порізати і викласти в миску до нарізаних огірків.

Розкрити банку з опеньками, злити всю рідину.

Дрібно порізати цибулю і будь-яку зелень за смаком, додати гриби, цибулю і зелень в посуд в якій збирається салат

Картоплю і курку охолодити. Картоплю очистити від шкірки, курку при необхідності зняти з кістки.

М’ясо нарізати не дуже дрібно.

картоплю порізати товстою соломкою або великими кубиками, всі інгредієнти викласти в одну миску і акуратно перемішати, посолити за смаком.

Заправити салат майонезом, соусом або сметаною, ложкою наповнити їм тарталетки і прикрасити зеленню.

Подавати до столу страву найкраще в охолодженому вигляді

Результат:

Квітень 25th, 2016 by

Варто почитати: