Тальятелле з морепродуктів

Talyatelle-s-moreproduktami-m

Тальятелле є одним з видів пасти, яка прийшла до нас з Італії. Вона має плоский вигляд і подається з безліччю різних соусів. Тальятелле часто робиться як свіжа паста і традиційно використовується разом з яловичиною та свининою. Хоча паста тальятелле може бути і вегетаріанським стравою.

Існує кілька різних типів тальятелле, які розрізняються за розмірами і товщиною макаронних виробів.

Паста тальятелле вперше з’явилася в Північній Італії, у місті Болонья. Саме з цієї причини дане блюдо дуже часто подається з соусом болоньєзе.

Форма тальятелле довга і плоска, а текстура щодо груба порівняно з іншими видами пасти.

Існує безліч рецептів приготування цієї страви. Деякі рецепти тальятеллі включають спагетті болоньєзе, тальятелле карбонара і вершкову грибну пасту. Також можна приготувати тальятелле з лососем. Ми розглянемо, як приготувати макарони з морепродуктів.

Інгредієнти для тальятелле

  • Велика щіпка шафрану
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 3 курячі грудки (без кісток і без шкури)
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврових листа
  • 2 червоних (гірких) перцю
  • 175 гр. свіжого або замороженого гороху
  • 150 мл білого вина
  • 650 гр. свіжих мідій
  • 425 мл курячого бульйону
  • 400 гр. тальятелле
  • 450 гр. очищених королівських креветок
  • 280 мл вершків
  • Велика жменя посіченою свіжої петрушки
  • Часточки лимона.

Рецепт приготування тальятелле з морепродуктів

Рецепт приготування тальятелле з морепродуктами

Покладіть шафран в невелику миску і залийте 2 склянками окропу. Відставте в бік.

У великій, широкій каструлі нагрійте масло. Додайте курку, порізану невеликими кубиками. Смажте протягом 4 – 5 хвилин.

Цибулю і часник почистіть і подрібніть. Помістити в каструлю з куркою і смажте протягом 3 – 4 хвилин, до м’якості. Потім додайте лавровий лист і подрібнений гіркий перець. Смажте 4 – 5 хвилин.

Слід зазначити, що перед приготуванням необхідно видалити насіння з перцю.

Після цього додайте горох і обсмажуйте всі протягом 2 – 3 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і відставте в бік.

У велику каструлю налийте вино і доведіть до кипіння. Опустіть мідії, накрийте кришкою і варіть протягом 3 – 5 хвилин (поки мідії не розкриються). Мідії, які залишилися закритими слід видалити з каструлі.

Після того, як мідії зварилися, слід злити рідину. Зливайте над мискою. Залишилася рідина нам ще стане в нагоді.

рідину, що Залишилася від мідій слід влити в каструлю з куркою і овочами. Додайте туди шафран і курячий бульйон. Всі охолодіть. Це займе приблизно 3 години.

Приготуйте тальятелле згідно інструкції на упаковці. Розігрійте курку з овочами і тушкуйте протягом 2 хвилин. Потім додайте креветки, готуйте ще 1 хвилину. Потім влийте вершки і варіть 2 – 3 хвилини.

Після цього опустіть в каструлю мідії і подрібнену петрушку.

До отриманого соусу додати відварені макарони. Все перемішайте.

Тальятелле з морепродуктів слід подавати з часточками лимона і свіжим зерновим хлібом.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: