Сирний пиріг «Сльози ангела»

Дуже гарний і ніжний пиріг, який зібрав у собі безліч смаків і текстур: пісочне тісто, шар сирного крему, кислий абрикос і ніжні збиті білки. За традицією «Сльози ангела» печуть саме з сиром, який чудово поєднується з фруктовим «наповнювачем». Самий відповідальний момент в приготуванні – збивання білків і їх розподіл по поверхні пирога. На приготування цього невеликого кулінарного дива піде, звичайно, чимало часу, але шкодувати про нього вже точно не доведеться.

Для пісочного тіста:

  • маргарин – 100 г;
  • борошно – 1 склянка;
  • розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.
  • Для сирного шару:

  • м’який сир – 400 г;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.;
  • манна крупа – 2 ст. ложки.
  • Збиті білки:

  • білки яєчні – 2 шт.;
  • лимонний сік – 4-5 крапель;
  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;
  • абрикоси (можна заморожені) – 10-12 шт.
  • Для пісочного тіста з’єднати борошно (весь стакан відразу не всипати), цукор і розпушувач. Викласти холодний маргарин і порубати спочатку ножем , а потім розтерти руками в дрібну крихту.

    Розбити яйце.

    Перемішати, при необхідності додати трохи борошна до отримання грудки м’якого тіста (дуже важливо, щоб тісто було дуже м’яким, так як воно ще трохи затвердіє у холодильнику). Його потрібно помістити в целофановий пакет і в холодильник на 30 хвилин.

    Для цього пирога найзручніше використовувати роз’ємну форму. Пісочне тісто розподілити руками за її дна і країв (змащувати форму немає необхідності).

    Викласти на тісто половинки абрикосів (якщо вони заморожені, то розморожувати їх не потрібно).

    Для сирного шару збити яйця з цукром, додати м’який сир.

    Перемішати і всипати манку.

    Знову сирну масу перемішати і вилити її на пісочне тісто з абрикосами.

    Випікати в духовці 40-50 хвилин (в залежності від товщини пирога). Коли сирний шар трохи ущільниться, а краї пирога стануть рум’яними, збити білки з цукровою пудрою (не забувати додати лимонний сік). Помістити збиті до твердих піків білки в кондитерський шприц.

    Відсадити на поверхню пирога красиві квіточки з білків.

    Повернути форму з пирогом назад в духовку на 10 хвилин, щоб підрум’янити білки.

    На наступний день на поверхні збитих білків проступлять крапельки, схожі на сльози, звідси і назва пирога.

    Травень 4th, 2016 by

    Варто почитати: